Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. November 04. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Őszi zsongás Dombóváron

Őszi zsongás Dombóváron

Október 28-ra „Őszi zsongás” címmel hirdetett zenés-sportos-szórakoztató családi programot a városban lakó gyerekeknek és szüleiknek a település önkormányzata.

A Pécsről érkezett mazsorettek a Dombóvári Zenész Egyesület muzsikájának kíséretében masíroztak a belvárosi Ady Pékségtől a Pannónia, a Bezerédj és Katona József utcán át a Szuhay Sportcentrumig. A felvonulók az útvonal több pontján is megállták azért, hogy látványos műsorukkal felhívják a környéken lakók figyelmét az „Őszi zsongás” címet viselő szabadidős rendezvényre. Eközben a kosárlabda csarnokban már szép számmal gyülekeztek azok az érdeklődők, akik különböző hirdetésekből már korábban tudomást szereztek a változatosnak és színesnek ígérkező programokról. A helybeli famíliák ifjabb és idősebb tagjainak is kellemes elfoglaltságot ígértek a szervezők. A gyerekek a Kapos-hegyháti Natúrpark kalandparkját próbálhatták ki. Az óvodások tíz olyan feladatot teljesíthettek, melyek során az említett natúrpark területén és 14 településén lévő természeti, épített és kulturális értékeket, valamint a néphagyományokat, a térségben született, itt alkotó és az átlagosnál jóval magasabb színvonalú közéleti-, tudományos-, művészeti- és sporttevékenységükkel hazai, illetve nemzetközi hírnevet szerzett embereket ismerhették meg. A kalandpark egyes állomásait egy ötletbörzén történt kiválasztást követően dr. Kiss Gábor natúrparki szakértő irányításával lelkes önkéntesek kivitelezték. Ők a helyszínen is jelen voltak azért, hogy segítsék az apró lányokat és fiúkat a próbák sikeres végrehajtásában. Többek kötött annafürdői horgászat, Sánci-tetői régészkedés, Kapos-menti mocsárátkelés, dúzsi pincekirándulás és a dombóvári Hírességek útjának bejárása során szerezhettek útlevelükbe igazolásokat a csöppségek, akik megkóstolhatták a natúrparki gyógynövényekből készített teákat, felülhettek a szerencsekerékre és célba is dobhattak. Aki valamennyi matricát begyűjtötte, az a Kapos-hegyháti Natúrpark területén termett almát és Kapos-folyóból kiszedett agyagbabát kapott ajándékba.
A színpadra a gyermekdalokat előadó Alma Együttes tagjai léptek, akik vidám muzsikájukkal és énekükkel táncra perdítették a gyerekeket és szüleiket is.
Az „Őszi zsongás” program résztvevői a hangulatos koncertet követően tombolasorsoláson vettek részt, a szerencsések értékes jutalmakkal gazdagodva térhettek haza.

A Kreatív Dombóvár-programsorozatba tartozó rendezvény az EFOP-3.9.2-16-2017-00047 „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban”-pályázat keretében valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!