Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2018. Október 31. 13:08, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Ösztöndíjasokat köszöntöttek

Ösztöndíjasokat köszöntöttek

A Dombóvári Illyés Gyula tehetséggondozó Program friss ösztöndíjasait Szabó Loránd polgármester az október 26-i képviselő-testületi ülés előtt köszöntötte.

A város önkormányzata 2015 decemberében kötött megállapodást a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumért Alapítvánnyal és a középfokú oktatási intézménnyel a híres íróról-költőről elnevezett helyi tehetséggondozó program megvalósítására való együttműködésre a településen lakó tehetséges, rászoruló diákok tanulmányainak és továbbtanulásának támogatása érdekében. Ennek keretében az önkormányzat azt vállalta, hogy a 2016/2017-es tanévtől kezdődően felmenő rendszerben évfolyamonként legfeljebb három városi gimnazistának tanévente 10 hónapon keresztül 10.000 forint összegű havi ösztöndíjára biztosít fedezetet a nevezett alapítvány részére. A programba az alapítvány által kiírt pályázatra való jelentkezés alapján kerülhetnek be a 9. évfolyamot megkezdő tanulók és a feltételek teljesítése esetén akár a gimnáziumi tanulmányaik befejezéséig jogosultak lehetnek az ösztöndíjra.
A szeptemberben indult idei tanévben immár harmadik alkalommal kerül sor új fiatalok bevonására. A friss ösztöndíjasokat - Kardos Lászlót, Komprádt Pannit és Pápai Patrícia Grétát - Szabó Loránd polgármester az október 26-i képviselő-testületi ülés előtt köszöntötte.
Velük együtt jelenleg összesen hatan vesznek részt a tehetséggondozó programban, miután egy korábbi ösztöndíjas diák elhunyt, ketten pedig nem érték el a támogatáshoz megkívánt tanulmányi eredményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 11:31, hétfő | Helyi

Megteltek a tűzoltólaktanyák gyermeknapon

Május 26-án, vasárnap idén is kinyíltak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 27. 08:30, hétfő | Helyi

Május 28-án mutatják be Erky-Nagy Tibor Gunaras 50 éve című könyvét

A könyvet a szerző mutatja be a Dombóvári Művelődési Ház Majoros-termében.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.