Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2018. Október 31. 13:08, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Ösztöndíjasokat köszöntöttek

Ösztöndíjasokat köszöntöttek

A Dombóvári Illyés Gyula tehetséggondozó Program friss ösztöndíjasait Szabó Loránd polgármester az október 26-i képviselő-testületi ülés előtt köszöntötte.

A város önkormányzata 2015 decemberében kötött megállapodást a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumért Alapítvánnyal és a középfokú oktatási intézménnyel a híres íróról-költőről elnevezett helyi tehetséggondozó program megvalósítására való együttműködésre a településen lakó tehetséges, rászoruló diákok tanulmányainak és továbbtanulásának támogatása érdekében. Ennek keretében az önkormányzat azt vállalta, hogy a 2016/2017-es tanévtől kezdődően felmenő rendszerben évfolyamonként legfeljebb három városi gimnazistának tanévente 10 hónapon keresztül 10.000 forint összegű havi ösztöndíjára biztosít fedezetet a nevezett alapítvány részére. A programba az alapítvány által kiírt pályázatra való jelentkezés alapján kerülhetnek be a 9. évfolyamot megkezdő tanulók és a feltételek teljesítése esetén akár a gimnáziumi tanulmányaik befejezéséig jogosultak lehetnek az ösztöndíjra.
A szeptemberben indult idei tanévben immár harmadik alkalommal kerül sor új fiatalok bevonására. A friss ösztöndíjasokat - Kardos Lászlót, Komprádt Pannit és Pápai Patrícia Grétát - Szabó Loránd polgármester az október 26-i képviselő-testületi ülés előtt köszöntötte.
Velük együtt jelenleg összesen hatan vesznek részt a tehetséggondozó programban, miután egy korábbi ösztöndíjas diák elhunyt, ketten pedig nem érték el a támogatáshoz megkívánt tanulmányi eredményt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 10:14, kedd | Helyi

20 dombóvári érem az athéni világbajnokságon

Kiválóan szerepeltek a Dombóvári Karatesuli versenyzői, a három nap alatt a 10 fős csapat összesen 20 érmet szerzett Görögországban, az Athénban megrendezett világbajnokságon:

2023. Október 02. 20:41, hétfő | Helyi

Gázpalack robbant fel egy lakásban Dombóváron

Felrobbant egy 11,5 kilogrammos gázpalack vasárnap délelőtt Dombóváron, egy Zrínyi utcai 4 emeletes, 50 lakásos panel társasház egyik első emeleti garzonlakásában.

2023. Október 02. 08:33, hétfő | Helyi

Ötödször is Tieger Endre győzött a Fogatvágta döntőjében

A Fogatvágta döntőjében hárman álltak rajthoz, az első helyezést ötödször is Tieger Endre és ifj. Tieger Endre párosa nyerte el a Dombóvár Sütvényi ménes színeiben.