Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 05. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Osztrák bankok kerülhetnek hazai tulajdonba

Osztrák bankok kerülhetnek hazai tulajdonba

A Magyar Hírlap tudomása szerint, ajánlatot tett az osztrák Raiffeisen Bank magyar leánycégére a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt., és a Raiffeisen Bank International AG már vizsgálja az értékesítés lehetőségét.

A magyar állam tavaly szerzett 49 százalékos tulajdont a Széchenyi Bankban, melynek egyedüli részvényese a T & T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt., utóbbi Töröcskei Istvánhoz, az Államadósság-kezelő Központ vezetőjéhez volt köthető. A lap kormányzati forrásokból úgy tudja, elképzelhető, hogy az ugyancsak osztrák Erste Bankra is vételi szándék születik, méghozzá – áttételesen ugyan – állami oldalról. Egyébként pont tíz esztendeje annak, hogy az Erste Group megvette a Postabank és Takarékpénztár állami részvényeit, majd a két bankot integrálta. „Egy-két bank esetében reális mérlegelési kategóriában van a kivonulás lehetősége” – válaszolta kérdésre Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tegnap délelőtti államháztartásról szóló sajtótájékoztatón. Matolcsy György jegybankelnök minapi interjúban azt mondta: nyolc nagybank közül négy elhagyja az országot másfél éven belül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.