Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 01. 08:14, hétfő | Helyi
Forrás: Bezerédj Amália Óvoda

Őszünnep a Bezerédj Amália Óvodában

Őszünnep a Bezerédj Amália Óvodában

November közepén kezdődött az egy hétig tartó programsorozat a Bezerédj Amália Óvodában. mely magába foglalta a Márton napi szokások megünneplését és az őszi tökfesztivált.

A gyerekek megismerkedtek Márton püspök történetével, a népi libás játékokkal, a hagyományos Márton napi ételekkel. Ellátogatott hozzánk egy bábművész is, aki óriásbábjaival keltette életre egy liba történetét. A mesékből azonban sohasem lehet elég, így az óvónénik is meglepték a gyerekeket a Liba a kakas és a farkas c. mesejátékkal.
A hét folyamán a gyerekek pedagógus segítségével töklámpást faragtak, kukoricakunyhót építettek, csutaházat készítettek. Az udvaron szabadtűzön tököt, a konyhában pedig süteményt sütöttek. Természetesen a játék sem maradt el, a gyerekek tökdobó, - talicskázó versenyen próbálhatták ki ügyességüket.
A programok zárásaként a szülők, nagyszülők részvételével esti lámpás felvonulást szerveztünk, melyen a közös éneklés, verselés, tűzgyújtás és falatozás valódi közösségi élményt nyújtott mindannyiunknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.