Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Január 31. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Öt év alatt több mint 700 álláskeresőt juttatnak munkához Tolnában

Öt év alatt több mint 700 álláskeresőt juttatnak munkához Tolnában

A Tolna megyei önkormányzat tájékoztatása szerint a megyében négy projekt indul elsősorban a hátrányos helyzetű és nem aktív emberek foglakoztatására.

Több mint 700 álláskeresőt juttatnak munkához a Tolna megyében most kezdődő, három-ötéves foglalkoztatási paktumok keretében, amelyekre összesen 2,3 milliárd forintot fordítanak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból.

A Tolna megyei önkormányzat tájékoztatása szerint a megyében négy projekt indul elsősorban a hátrányos helyzetű és nem aktív emberek foglakoztatására. A 2021-ben záruló programok keretében 1750 álláskereső bevonásával Szekszárd térségében 171, a bonyhádi térség 25 településén 71, Tamási és Dombóvár környékén 63, a megye további településein pedig 459 ember elhelyezkedését segítik elő képzésekkel, bér- és keresetpótló támogatással.

A helyi önkormányzatok közlése szerint a támogatási szerződést a szekszárdi önkormányzat már megkötötte, a másik három projekt várhatóan márciusban kezdődik el. A megyeszékhelyen előnyben részesítik többek között a helyi termékek előállításához szükséges képzéseket, de turisztikai és szolgáltatási csoport is alakul. Bonyhádon nem neveztek meg ágazatokat, de felmérték azoknak a cégeknek a munkaerőigényét, amelyek európai uniós gazdaságfejlesztési támogatásra pályáztak; többek között az autóipari beszállító Schäfer-Oesterle Kft., és a gyümölcsfeldolgozó Völgység Kincse Szociális Szövetkezet jelezte fejlesztési terveit. Tamásiban a Tamási Hús Kft., a Philips Lighting Hungary Kft. keres folyamatosan munkaerőt - mondta Széles András (Fidesz-KDNP) alpolgármester.
Tolna megyében a kormányhivatal adatai szerint 2016. decemberben 6911 álláskeresőt tartottak nyilván, az előző hónaphoz képest 76-tal, az egy évvel korábbihoz képest 1592-vel kevesebbet. Az álláskeresők között 1891-en voltak ötven évesnél idősebbek, 1887-en pedig tartósan, több mint egy éve munkanélküliek. Utóbbi csoport 50,2 százaléka legfeljebb alapfokú végzettségű.
Decemberben 1210 üres állás volt Tolnában, amelyből 117-hez nem igényeltek a munkáltatók állami támogatást.

Címkék: foglalkoztatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!