Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2023. Június 29. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

OTP: egyre óvatosabbak és megfontoltabbak a hiteligénylők

OTP: egyre óvatosabbak és megfontoltabbak a hiteligénylők

Egyre óvatosabbak és megfontoltabbak a hiteligénylők, ma már kevesebben vennének föl kölcsönt, mint egy éve - közölte az OTP szerdán az MTI-vel.

Felmérésük szerint a 25 és 54 év közöttiek csaknem fele kérne hitelt, ha nem tudna egy váratlan kiadást saját forrásból fedezni, arányuk több mint 10 százalékponttal esett vissza egy év alatt. A hitelfelvétel céljában nincs változás, a legtöbben gépkocsit vennének belőle, bár ezt is egyre többen elhalasztanák. A második legnépszerűbb hitelcél a lakásfelújítás, ezután a háztartási gép vásárlása és a lakáskorszerűsítés következik. Személyi kölcsönt csak a legszükségesebb dolgok beszerzésére kérnének az ügyfelek, eddig csaknem 47 százalék nyújtott be kérelmet legalább egyszer - írták.

Az OTP a csökkenő pénzügyi tartalékokkal magyarázza a hitelfelvételi hajlandóság visszaszorulását, tavalyhoz képest ugyanis 3 százalékkal kevesebben, 100-ból 23-an nyilatkoztak úgy, hogy a saját megtakarításaikból tudnának finanszírozni egy hirtelen kiadást. Kevesebben vannak azok is, akik családtagokhoz, barátokhoz fordulnának pénzügyi segítségért, és szükség esetén majdnem ugyanannyian vállalnának több munkát, mint ahányan személyi kölcsönt igényelnének - tették hozzá.

A 2023. márciusi kutatásban 1088-an vettek részt, a felmérés reprezentatív - olvasható a közleményben.

Fotó: Pixabay

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.