Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Április 23. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, fotó: https://www.freepik.com/free-photo/side-vie

Óvintézkedések Dombóváron, az önkormányzat által fenntartott intézményekben

Óvintézkedések Dombóváron, az önkormányzat által fenntartott intézményekben

A COVID19 fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében Dombóváron, az önkormányzat által fenntartott intézményekben az alábbi megelőzési óvintézkedéseket történtek

TÁJÉKOZTATÓ

A COVID19 fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében Dombóváron, az önkormányzat által fenntartott intézményekben az alábbi megelőzési óvintézkedéseket végeztük el közegészségügyi-járványügyi szempontból az alkalmazott járványügyi szakember koordinálásával:

- A gondozónők, takarítószemélyzet illetve az intézményekben egyéb feladatokat ellátó munkavállalók oktatásban részesültek, melynek keretein belül a járvánnyal kapcsolatos higiéniai szabályok betartásáról illetve a felhasznált fertőtlenítőszerek, tisztítószerek megfelelő használatáról kaptak tájékoztatást.

- Az intézményekben az izolációs szoba meglétét és tárgyi feltételeit ellenőriztük, és a hiányzó eszközöket pótoltuk.

- A veszélyhelyzet ideje alatt a látogatás szünetel. Az intézményeinkben a járványügyi helyzetre való tekintettel a csomagok beküldésének lehetőségét felfüggesztettük.

- Az intézmények fertőtlenítő takarítása folyamatos, a lakószobák, közös helyiségek illetve használati tárgyak, a gyakran kézzel megérintett eszközök, tárgyak (kilincsek, telefon) megfelelő fertőtlenítő hatású szerrel naponta többször fertőtlenítésre kerülnek.

- A védőeszközöket a munkavállalók és az ellátottak részére folyamatosan biztosítjuk.

- A különböző gondozási feladatokhoz, illetve a mindennapi munkavégzéshez sebészi szájmaszkokat, arcvédő pajzsokat, gumikesztyűket illetve cipővédőket biztosítunk, illetve folyamatosan pótoljuk, használatukról oktatást tartottunk.

- A gondozottak számára az intézményeink különböző helyiségeiben folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk és annak használat folyamosan kontroláljuk.

Minden olyan intézkedést megtettünk Dombóváron, amely a gondozottak védelmét biztosítja. Az előírt szabályokat a vírusfertőzés megelőzése érdekében betartjuk és folyamatosan betartatjuk.

A hivatalos állásfoglalás és gyakorlat továbbra is az, hogy tünet esetén értesíteni kell a háziorvost, aki a protokoll szerinti megfelelő intézkedést megteszi.

Dombóvár Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.