Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 14. 10:04, kedd | Helyi
Forrás: MTI/Fotó: ozora.hu

Ozora beperli a fesztiválszervezőket hitelrontásért

Ozora beperli a fesztiválszervezőket hitelrontásért

Hitelrontásért pert kíván indítani, és kártérítést követel Ozora polgármestere a településükhöz közeli Dád pusztán tartott, ozorai fesztiválként ismert rendezvény szervezőjétől,

mert a botrányba fulladt fesztivál a község rossz hírét keltette.

Schranz Istvánné (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek küldött keddi közleményében úgy fogalmazott: "nem tűrhetem tovább, hogy településünk imidzsét tovább rontsa a fesztivál körüli negatív sajtó".
A polgármester aláhúzta, településük nevét már egy évtizede jogtalanul használják a szervezők, tekintve, hogy a rendezvényt nem Ozorán, hanem Dád pusztán rendezik, és Dád puszta Fejér, Ozora község pedig Tolna megyében található.
Schranz Istvánné közölte: önkormányzatuk minden tekintetben elhatárolódik a fesztiváltól, és jogi lépéseket tesznek, hogy a rendezvény a település nevét tovább ne használhassa, az eddigi sérelmeikért, hitelrontásért pedig a szervezőket az önkormányzat bepereli, tőlük kártérítést követel.
A múlt héten tartott nagyszabású rendőri akció során a fesztiválról a rendőrség több mint félszáz embert állított elő, és kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le.
A rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Címkék: Ozorai fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.