Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 26. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Pakson nyertek a dombóvári kosarasok

Pakson nyertek a dombóvári kosarasok

Pakson győzelmi reményekkel lépett pályára február 24-én a Dombóvári KKE csapata az NB II-es bajnokság nyugati-csoportjának 17. fordulójában.

A házigazdák a tabella 12. helyéről, a látogatók pedig a mezőny negyedikjeként vágtak neki a meccsnek.

A találkozó eleje a paksiak és a vendégek kiegyenlített küzdelmét hozta, a játékosok felváltva találtak be a gyűrűkbe. Ennek köszönhetően csupán két pontos előnyre tettek szert az első negyed végére a hazaiak. A rövid szünetben valószínűleg remek tanácsokat kaptak edzőjüktől a dombóváraik, akik a folytatásban „szárnyaltak”. Szőke Balázs tanítványai a második felvonásban szigorítottak a védekezésükön és a korábbiaknál hatékonyabbá tették támadásaikat. Ebben a tíz percben a DKKE gárdája csupán nyolc pontot engedélyezett a vendéglátogatóknak, miközben tagjai 29-et „hintettek”. Az öltözőbe megnyugtató - 44:25-ös - dombóvári előnnyel vonultak a riválisok.
A fordulást követően ismét hevesen estek egymásnak az ellenfelek, szinte csak „töltöttek és lőttek”. A harmadik negyed látványos akciókat hozott mindkét oldalon, viszont az összecsapásnak ebben a szakaszában a védőjátékban nem jeleskedtek a csapatok. A „ponteső” 31:31-es döntetlent hozott, így a különbség nem változott a két gárda között. A meccs zárórészében az atomvárosiak megpróbáltak felzárkózni, de ez csak részben sikerült nekik. Az összesen 12 triplával kirukkoló dombóváriak ugyan ezt a negyedet 21:13-ra elveszítették, de a találkozót 88:77-re megnyerték. Különösen Banai Attila volt elemében, aki 24 pontot ért el, mögötte holtversenyben a Tóth-testvérek végeztek 18-18 ponttal.

Paksi ASE II - Dombóvári KKE 77:88
Dombóvár: Banai (24), Tóth K. (18), Tóth M. (18), Kun (9), Pölöske (6), Szabotin (6), Szilágyi (5), Csapó (2), Kapinya, Tamás

Címkék: kosárlabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.