Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Szeptember 01. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Pályázatok a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására

Pályázatok a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására

A közép-magyarországi régióban 176,1 millió forint, az ún. konvergencia régióban 721,9 millió forint áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációjára pályázatok keretében.

A frissen meghirdetett két pályázat a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját, foglalkoztathatóságának javítását támogatja. A megváltozott munkaképességű emberek munkavégzése speciális fizikai feltételeket igényel, amelynek költségei a munkáltatókat terhelik. Ezen költségek megtérítése növelheti a megváltozott munkaképességű munkavállalók iránti keresletet, és így elősegítheti sikeres elhelyezkedésüket és munkában maradásukat. A konstrukciókra azon munkaadónak minősülő szervezet vagy vállalkozás pályázhat, amely már a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektbe bevont, megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat. A kiemelt projekt komplex munkaerő-piaci programok és szolgáltatások támogatásával segíti elő a nyílt munkaerőpiacon történő foglalkoztatásukat, a korábbi munkahelyre való visszatérésüket vagy újbóli elhelyezkedésüket, amit jelen pályázat a munkahelyek adaptációjához szükséges akadálymentesítés és eszközbeszerzés támogatásával egészít ki.

Az Új Széchenyi Terv ezen két pályázata támogatást nyújt a termelő, szolgáltató létesítmények törvény által meghatározott akadálymenetesítéséhez, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához szükséges eszközök, berendezések beszerzése és/vagy átalakításához, valamint a munkahely és a munkaeszközök korszerűsítéséhez.

Az elnyerhető támogatás mértéke legfeljebb 25 millió forint lehet, amely vissza nem térítendő támogatás. A támogatást elnyerő munkáltatónak vállalnia kell többek között, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a foglalkoztatás megkezdésétől számítva legalább 5 évig, kis- és középvállalkozások esetében legalább 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti, ezzel munkalehetőséget biztosítva a megváltozott munkaképességű emberek számára. Az alábbi két pályázati kiírással a kormány célja, hogy a már támogatást nyert megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatókat tovább segítse és ezáltal is ösztönözze a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását.A pályázatok - amelyeket október 31-ig lehet benyújtani – és a pályázati felhívással kapcsolatos további dokumentumok a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu) honlapjáról tölthetők le.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni