Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 23. 10:43, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Pénze nem volt és elfáradt a gyaloglásban – inkább kerékpárt lopott

Pénze nem volt és elfáradt a gyaloglásban – inkább kerékpárt lopott

A történet úgy folytatódott, hogy szeptember 20-án 23.55-kor a helyi körzeti megbízott igazoltatott egy kerékpározó férfit Szakcson. Mindez azért érdekes, mivel az igazoltatott személyt aznap délután vezették elő.

Mivel idézés ellenére sem jelent meg korábban az illető egy tárgyaláson, a rendőrség előbb a Dombóvári Rendőrkapitányságra, majd onnan a Bonyhádi Bíróságra vezette elő.

Az éjszakai igazoltatáskor a férfi először arra hivatkozott, hogy egy ismerősétől kapta kölcsön a kerékpárt, azonban erről a védekezésről rövid idő alatt kiderült, hogy nem fedi a valóságot.

A 19 éves fiatalember egyszerűen pénz nélkül, gyalogosan indult haza a tárgyalást követően, azonban Alsóleperden megakadt a szeme a lezáratlan, kerítésnek támasztott MTB kerékpáron. Gondolt egy merészet, az éjszaka leple alatt nyeregbe pattant, és kerékpározva folytatta útját hazáig.

A körzeti megbízott éberségének köszönhetően a bicikli tulajdonosa – egy 16 éves alsóleperdi lány – még azelőtt visszakapta a kerékpárját, hogy annak eltűnését bejelenthette volna.

Mivel a kerékpár értéke a szabálysértési értékhatárt nem haladja meg és minősítő körülmény sem merült fel az eltulajdonítással kapcsolatban, így tulajdon elleni szabálysértés miatt folyik az eljárás a Dombóvári Rendőrkapitányságon a szakcsi férfi ellen.
Tettéért 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírságra vagy 60 napig terjedő elzárásra büntethető.

Címkék: kerékpárlopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.