Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Május 08. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pénzmosás félegészség?

Pénzmosás félegészség?

Egy papírpénzen akár 26 ezer baktérium is lehet, ennek ellenére kevés ember mos kezet tudatosan készpénzhasználat után – derül ki a MasterCard európai kutatásából.A 12 országban végzett felmérés szerint sokan, a válaszadók 67 százaléka tud a problémáról, közülük azonban csak minden negyedik ember mos kezet, ha lehetősége van rá.

A kutatásban résztvevő európaiak kétharmada egyetértett abban, hogy óvatosan kell bánni a készpénzzel, mert rengeteg kórokozó lehet rajta. Ennek ellenére a felmérés szerint Európában az emberek gyakrabban mosnak kezet azután, hogy megsimogattak egy állatot (46%) vagy tömegközlekedéssel utaztak (36%), mint azután, hogy pénzt fogtak a kezükben - mondta a Gazdasági Rádiónak Kovács Szabolcs, a Mastercard ügyfélkapcsolati igazgatója.

A MasterCard kutatásának további eredményei szerint tízből csaknem négy európai hajlandó lenne változtatni az életmódján a nagyobb higiénia érdekében. Többségük azt mondta, szívesen áttérne bankkártyás, illetve érintéses fizetésre. Ami a higiéniás életmód felé változtatási hajlandóságot jellemzi, a magyarok a 12 országot átfogó kutatásban hatodik helyen végeztek. A megkérdezett magyar felnőttek harmada nyilatkozott úgy, hogy hajlandó lenne változtatni az életmódján azért, hogy higiénikusabban éljen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.