Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 27. 11:50, péntek | Belföld
Forrás: mti

Pénzmosás miatt indult eljárás két férfi ellen Szegeden

Pénzmosás miatt indult eljárás két férfi ellen Szegeden

Pénzmosás miatt indult eljárás két férfi ellen, akik a gyanú szerint 120 millió forintnak megfelelő dollárt szereztek meg egy brit-amerikai kettős állampolgár számlájáról

- tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t. Serfőző Katalin közölte, a gyanúsított szerb-horvát és szerb-magyar kettős állampolgár a sértett hamis dokumentumait felhasználva számlát nyitott egy szegedi bankfiókban. Ezt követően egy ismeretlen a sértett cseh banknál vezetett számlájáról, annak tudta és beleegyezése nélkül október 4-én mintegy 120 millió forintnak megfelelő összeget utalt át Szegedre. Két nappal később a gyanúsítottak 3,2 millió forintot felvettek számláról, majd október 24-én újra próbálkoztak, de ekkorra a nyomozóhatóság már lefoglalta a pénzt, miután a sértett feljelentést tett.

A férfiak ellen különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás és közokirat-hamisítás bűntette miatt indult eljárás. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bíróság - ügyészi indítványra - nem jogerősen elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről