Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Július 03. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pénztárgépek: nem lesz több támogatás

Pénztárgépek: nem lesz több támogatás

Véglegessé vált, hogy a kormány nem hosszabbítja meg az online pénztárgépek után járó 50 ezer forint állami támogatás igénybevételének határidejét.

Ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közölte a minap, miközben balatoni vállalkozók egész sora bajlódik a szezonban az online kassza működésbe állításával - írja a Világgazdaság.

Hiába tehát a mikrovállalkozások érdekképviseletének, a Kisosznak a javaslata, több ezren, országos szinten állítólag több mint harmincezren maradnak állami támogatás nélkül önhibájukon kívül, hiszen nem tehetnek róla, hogy az előírt határidő után szállították ki számukra az időben megrendelt kasszát. A Kisosz eközben további, témába vágó javaslatainak a fogadtatására is kíváncsi; kezdeményezték többek között például, hogy a szezonális vállalkozások bérelhessék is az online pénztárgépet, vagy hogy az adatforgalmi díjat ugyancsak nekik ne kelljen egész éven át fizetni. Remélik, ezen ügyekben több sikerrel járnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.