Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 25. 16:51, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Pénzügyi kincsvadászat indul a Várnegyedben

Pénzügyi kincsvadászat indul a Várnegyedben

Az élményalapú tanulás a célja annak az új szabadtéri kincskereső játéknak, amely a mai naptól elérhető a Várnegyedben.

A pénzügyi szabadtéri játék során nemcsak a pénzügyi tudatossággal, de Budapest emblematikus helyszíneivel ismerkedhetnek a résztvevők. Az új játék neve MoneyGo.

A legutóbbi enyhítések nyomán újraindulhattak egyes szabadtéri csoportos programok, ehhez nyújt remek alternatívát a Pénziránytű Alapítvány fejlesztése, ami izgalmas, mint egy mozifilm, közben pedig rengeteg hasznos információval gazdagítja a résztvevő diákok tudását. Vagy akár a felnőttekét is, hiszen családi programnak is kiváló a MoneyGo elnevezésű új, szabadtéri kincsvadászat.

A kincskeresés során a rejtvényeket megoldva jutnak el a játékosok a vágyott célig, ehhez a 3-7 fős csapatoknak az induláskor kapott kincsvadász csomag lesz a segítségére. Minden egyes állomáson egy pénzügyi vonatkozású rejtvénnyel találják szemben magukat a kincskeresők, melyek megválaszolásához nemcsak általános pénzügyi ismeretekre lesz szükség, hanem a helyszín alapos megfigyelésére is, valamint a csomagban kapott információs kártyákra. A játékosok digitális mankóra is támaszkodhatnak egy egyedi fejlesztésű modern applikáció képében, ami kifejezetten ehhez a kincsvadászathoz készült. Amint a csapat együttes erővel megoldja az adott feladatot, már indulhat is tovább a következő izgalmas állomásra.

A szórakoztató kirándulás erőssége a játékos tanulás mellett a csodálatos helyszínekben rejlik. A csapatok bő kétórás budavári kalandban vehetnek részt. A túra állomásait a MoneyGo során olyan oldalukról fedezhetik fel a játékosok, melyek a legtöbb ember számára nem ismertek. A csapatok találkozhatnak a befektetések, hitelek, biztosítások, korszerű pénzkezelés, családi költségvetés témaival, és élményszerűen megjelenik például a bankjegyismeret és a diákmunka adózásának kérdésköre is.

Kikre vár a MoneyGo kincs?

A Pénziránytű Alapítvány elsősorban a középiskolásokat célozza meg az ismeretterjesztő élménytúrával – olyannyira, hogy a Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó több ezer diák ingyenesen vehet részt a programon. A kincsvadászat ugyanakkor a családok és baráti körök számára is remek időtöltés lehet.

https://urbango.hu/budapest/moneygo/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.