Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. Október 19. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Átadták a díjakat

Átadták a díjakat

A nemrégiben megrendezett Biztonságban 7 próba vetélkedő nyerteseinek díjátadóját tartották meg a Dombóvári Rendőrkapitányságon.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai az Aegon Biztosító Zrt., a Magyar Vöröskereszt, a Viharmadár Önkéntes Mentőegyesület, valamint a GOND-X Biztonságtechnika szakembereinek közreműködésével 2019. október 5-én szervezték meg az Újdombóvári Szüreti Fesztiválon a „Biztonságban 7 próba” elnevezésű vetélkedőt, melynek a Dombóvári József Attila Általános Iskola adott otthont.

A versenyzőknek, akik két kategóriában – gyermek és felnőtt – mérettettek meg, hét állomást kellett végigjárniuk, ahol különböző játékos feladatokat kellett megoldaniuk. A megmérettetés célja az volt, hogy az állampolgárok próbára tegyék saját tudásukat a bűn-, baleset- és kármegelőzés, valamint az elsősegélynyújtás területén, és, hogy az állampolgárok megismerhessék azokat az eszközöket, melyekkel az áldozattá válás megelőzhető, valamint, hogy kapjanak információt a már bekövetkezett károk megtérítésének lehetőségeiről.

A rendezvényre látogatók körében nagyon népszerű volt, az első alkalommal megszervezett, Biztonságban 7 próba, ugyanis több mint 100-an – 82 gyermek és 24 felnőtt – vettek részt a játékban.

A legjobb hétpróbázók 2019. október 15-én ünnepélyes díjátadó keretében vehették át jutalmukat a szervezőktől a Dombóvári Rendőrkapitányság épületében. A rendezvényen Végh Lajos rendőr ezredes, városi rendőrkapitány köszöntötte a megjelenteket.

A vetélkedőnek helyet biztosító iskola a Dombóvári József Attila Általános Iskola Igazgatója, Inguláné Futó Orsolya beszédében elmondta, hogy intézményük mindig is nyitott volt arra, hogy tanulóinak érdekes, ismereteiket bővítő, élménygazdag programot nyújtson a tanuláson kívül.

Molnár Endre, az Aegon Magyarország területi igazgatója elmondta, hogy a rendezvény nagyszerűsége az összefogásban rejlett, hiszen lakókörnyezetünk, családunk biztonsága érdekében minden együttműködő partnerre szükség van. Céljuk az volt, hogy az ilyen példamutató gyakorlatokkal valódi értéket teremtsenek, ami követendő példává válhat. Hangsúlyozta továbbá, hogy megtisztelőnek tartja, hogy egy olyan szervezet, mint a rendőrség a kezdeményezésük mellé állt.

Gyermek kategória győztesei: Fodor Levente, Herke Szibilla Lilla és Gócza Dávid

Felnőtt kategória győztesei: Mohainé Haraszin Zsuzsanna, Tóth Zsanett és Sebestyén Péter

A nyertesek a Dombóvári Rendőrkapitányság és az AEGON Biztosító ajándékcsomagjait vehették át, melyben többek között vagyonvédelmi eszközök, könyvek, kerékpár-felszerelések, hátizsákok, kulcstartók, zseblámpák, bonbonok voltak. A legfiatalabb – egy 6 éves kisfiú - nyertes kapott egy rendőr babát is. A felnőttek a fentieken túl a GOND-X Biztonságtechnika ajándékutalványát is megkapták. Minden nyertes aranyérmet is kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 07:00, péntek | Helyi

Könyvbemutató: K. Németh András - Tamási 1919-ben

K. Németh András: Tamási 1919-ben ellenforradalom, vörösterror, fehérterror című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménybe.

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.

2020. Január 20. 08:34, hétfő | Helyi

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon - közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője az MTI-vel.