Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2020. Március 18. 22:22, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata - Facebook

Bejelentett igény esetén a 70 éven felüliek ellátásáról Dombóvár Város Önkormányzata gondoskodik

Bejelentett igény esetén a 70 éven felüliek ellátásáról Dombóvár Város Önkormányzata gondoskodik

A jogszabályi előírásnak megfelelve Dombóvár Város Önkormányzata előzetesen bejelentett igény esetén a 70 év felettieknek ebédet, illetve élelmiszert szállít, továbbá gyógyszert vált ki.

Tisztelt Dombóvári Polgárok!

A koronavírus-fertőzés magyarországi megjelenése és terjedésének megakadályozása miatt - a 2020. március 11. napján kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggésben - a 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Amennyiben az érintett személy ezt vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról igény esetén a települési önkormányzat polgármestere gondoskodik.

A jogszabályi előírásnak megfelelve Dombóvár Város Önkormányzata előzetesen bejelentett igény esetén a 70 év felettieknek ebédet, illetve élelmiszert szállít, továbbá gyógyszert vált ki, ezzel segítve elő azt, hogy ne kelljen a járvány szempontjából legveszélyeztetettebb korosztálynak társas érintkezésnek kitennie magát, ezzel is növelve a fertőzés kockázatát.

A szolgáltatást a mozgásukban korlátozott és otthonukban egyedül élő 70 év alattiak is kérhetik!

Az érintett dombóvári lakosok a fenti igényüket a dombóvári önkormányzat munkaidőben és ingyenesen hívható alábbi telefonszámán jelezhetik:

06-80-204-445

Az adatok egyeztetése után a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény munkatársa veszi fel a kapcsolatot az igénylővel a megadott telefonos elérhetőségen, és a továbbiakat illetően ez a személy lesz a kapcsolattartó.

A jogosultak az alábbiakban kérhetik az önkormányzat segítségét:

• napi egyszeri étkezés, melynek térítési díja 660,-Ft házhozszállítással (ebéd, hétvégén is),
• gyógyszer kiváltása igény szerint,
• élelmiszer-beszerzés legfeljebb heti 3 alkalommal.

A gyógyszernek, az élelmiszernek, valamint az ebédnek a segítséget kérőhöz való eljuttatása szociális segítés keretében térítésmenetesen történik, viszont az étel, a gyógyszer, illetve az élelmiszer ellenértékét az igénylőnek kell fedeznie!

Köszönöm megértésüket és együttműködő segítségüket!

Pintér Szilárd
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 17:53, kedd | Helyi

Egy présház tetőszerkezete égett Dombóváron

Dombóvár-Szőlőhegyen, a Juhfark-dűlőhöz vonultak a tűzoltók.

2021. Április 13. 09:22, kedd | Helyi

Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott bacon

Inno d’Or – Év Innovációja 2021 címet nyert el csomagolás főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon.

2021. Április 12. 08:49, hétfő | Helyi

Az egyik U19-es csapat még esélyes a megyebajnoki címre

A 2020/2021 évi bajnokságban a Dombóvári Focisuli Egyesület U 19-es korosztályban két csapattal is indult, mivel 26 fős kerettel rendelkezik a korosztályban. Így biztosítanak játéklehetőséget mindenki számára.

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,