Városlista
2020. április 8, szerda - Dénes

Hírek

2019. Augusztus 07. 08:09, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dombóvár képviseli Tolna megyét az országos műszaki mentő versenyen

Dombóvár képviseli Tolna megyét az országos műszaki mentő versenyen

Második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a műszaki mentő versenyt a dunaföldvári autóbontó telephelyén.

A versenyen a megye három hivatásos és egy létesítményi tűzoltóságának hatfős csapatai mérték össze tudásukat, a végső cél a jövő héten megrendezésre kerülő országos döntőbe való jutás volt.

A rendezvényt dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató nyitotta meg, aki szerint ezeknek a versenyeknek egyik célja a szakmai fejlődés. Az igazgató a munkavédelmi és szakmai szabályok betartására hívta fel a figyelmet. A verseny szabályait és lebonyolításának menetét, valamint a pontozás szempontjait Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette a csapatokkal, melyet követően kezdetét vette a megmérettetés.

A versenyfeladat egy szimulált közlekedési baleset felszámolása, a sérült biztonságos kiemelése és ellátása volt. A műszaki mentés során a csapatoknak a jármű áramtalanítását és stabilizálását követően a sérült kiemelése volt a feladatuk, melyhez hidraulikus feszítő-vágó használatával oszlopvágást, az autó tetejének és legalább két ajtajának levágását, valamint kormányoszlop húzatást is végre kellett hajtaniuk. A műveletek végrehajtásának sorrendjét, a stabilizálás módját a műszaki mentés vezetője határozta meg, ennek megfelelően a négy csapattól négyféle megoldást láthattak a versenybírák, akik a csapattagok közötti kommunikációt és a szakszerű rádióforgalmazást, valamint a sérült szakszerű ellátását is pontozták.

A műszaki mentő versenyt tavalyhoz hasonlóan idén is a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyerte, így ők képviselik megyénket az országos döntőben, melyre az Atomerőmű Tűzoltóság is meghívást kapott.

Külön köszönet illeti a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködését, akik lelkiismeretes munkájukkal segítették a verseny megrendezését és lebonyolítását.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 08. 10:33, szerda | Helyi

Itt olvasható a friss Dombóvári digitális Szuperinfó!

- az interaktív hirdetési újság - mely egy megváltozott helyzetben új módon informál!

2020. Április 08. 07:00, szerda | Helyi

Újabb intézkedések végrehajtására utasította a járványügyi hatóság az idősotthonok fenntartóit

- olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

2020. Április 07. 18:26, kedd | Helyi

„Aki mer, az nyer. Aki korán kel, fantasztikus banki lehetőségeket nyer”

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa összesen 3000 milliárd forint új forrást biztosít a pénzügyi rendszer védelmére, ez az idei várható GDP 6 százaléka.

2020. Április 07. 13:25, kedd | Helyi

Mágocson rendelet tiltja közterületen az alkoholfogyasztást

Az elmúlt napokban bizonyos üzletek előtt és a közterületen tapasztalt szeszes ital fogyasztással indokolják a döntést.