Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2012. Január 19. 21:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita/APOK Belvárosi Általános Iskola

Karászi Imre nevét viseli a Szabadság utcai tornacsarnok

Karászi Imre nevét viseli a Szabadság utcai tornacsarnok

2012. január 14-e jeles napként íródott be az APOK Belvárosi Általános Iskola Tagintézmény történetébe. A Szabadság utcai tornacsarnokot Karászi Imréről, az iskola egykori testnevelő tanáráról nevezték el.

A hivatalos névadó ünnepségre számos meghívott vendég érkezett az ország különböző pontjairól: volt tanítványok, pályatársak, kollégák, barátok, rokonok. Szabó Loránd polgármester bevezető gondolatai után Pierre de Coubertin Óda a sporthoz című versét, majd Balogh Gergő klarinétjátékát hallgathatta meg a közönség.

Miszlai József testnevelő tanár, egykori pályatárs felidézte Imre bácsi életútját. 1954-től közel negyven éven át nevelte Dombóvár fiatalságát a testedzésre, egészséges életmódra. Generációk sorát oktatta szép szóval, példamutatással, egészséges életvitellel. Már az 1940-41-es korosztállyal megyei bajnokságokat nyert kézilabdában. Atlétikában és labdarúgásban tanítványai országos szinten is kiemelkedő eredményeket értek el. Hivatása mellett tevékenyen részt vett Dombóvár sporthírnevének öregbítésében. Több szakmai és állami kitüntetésben részesült. A városban két kézilabdapálya építése, a DVMSE-pálya, több edzőtábor létrehozása és vezetése fűződik nevéhez.

Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje, a Nemzet Sportolója és Antal István volt tanácselnök, a család közeli jó barátja, valamint Szenyériné Szabolcska Julianna, az APOK főigazgatója felavatta az emléktáblát, amely a tornacsarnok falán emlékezteti a jövő ifjúságát a szeretett szakemberre.

Ifj. Karászi Imre négy országosan elismert sportolónak kupát adott át. Az intézmény tanulóinak pedig 77 labdát hozott ajándékba, emlékeztetve arra, hogy 77 évet élt édesapja, akire egész életében felnézett.

A névadó ünnepség előtt teremlabdarúgó tornát, utána kézilabda- és kosárlabda-mérkőzéseket rendeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 09:14, péntek | Helyi

Pályázat dombóvári, helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújításának támogatására

Dombóvár Város Önkormányzata pályázatot hirdet vissza nem térítendő önkormányzati támogatás elnyerésére.

2021. Április 16. 08:00, péntek | Helyi

Vezetéstől eltiltott, ittas dombóvári sofőrt vettek őrizetbe a rendőrök

Somon állították meg a 21 éves férfit.

2021. Április 15. 14:34, csütörtök | Helyi

Áramszünet várható Dombóvár egyes részein április 20-án

Az alábbi helyeken és időpontokban lesz áramszünet a szolgáltató tájékoztatása szerint városunkban április 20-án korszerűsítés, fejlesztések miatt:

2021. Április 15. 08:33, csütörtök | Helyi

Fekete Istvánról a Kalendáriumban

Dózsa-Kádár Dóra műsorvezető riportot készített Bodó Imre múzeumalapítóval. A beszélgetés április 16-án (pénteken) 15 órától lesz hallható a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában.