Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2015. Június 29. 09:18, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dombóvári Karatesuli

Karate jubileum

Karate jubileum

A 2015-ös év kétszeresen is ünnep a dombóvári karatesport életében. Egyrészt 40 éves a karate Dombóváron, másrészt pedig 10 éves a jogutódnak számító Dombóvári Karatesuli.

Négy évtizeddel ezelőtt kezdte el a karate oktatását Györe István az akkori birkózó edző, aki ezen tevékenységét még kereken 30 éven át gyakorolta. A Dombóvár Város Díszjelvényével is jutalmazott karate mester az edzések vezetését 2005-ben adta át két tanítványának, Szabó Csabának és Rizsányi Attilának. Ők ekkor jegyeztették be az egyesületet a bíróságon Dombóvári Karatesuli néven.

Az alapítás 10. évfordulója alkalmából kedveskedtek az egyesület jelenlegi vezetői egykori mesterüknek egy jubileumi emlékdísz átadásával. Sajnos Györe Pista bácsi jelenleg komoly beteg, de akaratereje még szerencsére a régi, így szívből remélt gyógyulásában bizakodunk, s várjuk, hogy a tízedik Dombóvári Karatesuli Kupa küzdelmeit decemberben már vele személyesen a helyszínen értékelhetjük.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 05. 18:02, szerda | Külföld

Újabb texasi városban tiltották be az abortuszt

A Texas állambeli Lubbock az eddigi legnagyobb olyan város az Egyesült Államokban, amely betiltotta az abortuszt és ezzel csatlakozott A meg nem született gyermekek menedékvárosa címet viselő városokhoz

2021. Május 05. 17:02, szerda | Belföld

Tíz éven belül eltűnhet a klasszikus ügyfélszolgálati irodák többsége

Az elektronikus aláírás, e-hitelesítés széles körű elterjedésével a klasszikus ügyfélszolgálati irodák többsége tíz éven belül eltűnhet - állítja a Netlock.

2021. Május 05. 16:10, szerda | Helyi

Elkészült a Lampert Gábor boksz edzőterem

Elkészült és már május 1-jén birtokba vették az első sportolók a Lampert Gábor Edzőtermet.

2021. Május 05. 16:09, szerda | Külföld

Olasz kormányfő: június második felétől életbe lép az európai zöldigazolvány

Világos és egyszerű szabályokra van szükség az európai és nemzetközi idegenforgalom újraindítására Mario Draghi olasz miniszterelnök szerint,