Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 29. 09:18, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dombóvári Karatesuli

Karate jubileum

Karate jubileum

A 2015-ös év kétszeresen is ünnep a dombóvári karatesport életében. Egyrészt 40 éves a karate Dombóváron, másrészt pedig 10 éves a jogutódnak számító Dombóvári Karatesuli.

Négy évtizeddel ezelőtt kezdte el a karate oktatását Györe István az akkori birkózó edző, aki ezen tevékenységét még kereken 30 éven át gyakorolta. A Dombóvár Város Díszjelvényével is jutalmazott karate mester az edzések vezetését 2005-ben adta át két tanítványának, Szabó Csabának és Rizsányi Attilának. Ők ekkor jegyeztették be az egyesületet a bíróságon Dombóvári Karatesuli néven.

Az alapítás 10. évfordulója alkalmából kedveskedtek az egyesület jelenlegi vezetői egykori mesterüknek egy jubileumi emlékdísz átadásával. Sajnos Györe Pista bácsi jelenleg komoly beteg, de akaratereje még szerencsére a régi, így szívből remélt gyógyulásában bizakodunk, s várjuk, hogy a tízedik Dombóvári Karatesuli Kupa küzdelmeit decemberben már vele személyesen a helyszínen értékelhetjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.