Városlista
2020. április 8, szerda - Dénes

Hírek

2011. Október 14. 22:30, péntek | Helyi
Forrás: Városi Könyvtár, Dombóvár

Könyvtárút: zarándokok vitték tovább a Könyvet

Könyvtárút: zarándokok vitték tovább a Könyvet

A dombóvári Városi Könyvtár is csatlakozott a II. Könyvtárút programhoz, mely a pécsi Dél-dunántúli Regionális Tudásközpontból indult, végállomása pedig a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtár volt.

A mozgalom célja, hogy népszerűsítse a könyvtárakat és megismertesse az adott település látnivalóit, idegenforgalmi, valamint helytörténeti értékeit. A dombóvári könyvtárba október 3-án érkeztek meg a sásdi zarándokok, akik előzőleg a mánfaiaktól (lásd második képünket) vették át és hozták el a Könyvtárút Könyvét.

A dombóvári téka munkatársai egy kis zsíroskenyér-partival fogadták a baranyai kollégákat, és bemutatták nekik a felújított könyvtár épületet. A hivatalos szakmai eszmecsere mellett volt idő egy kis kötetlen, baráti beszélgetésre is. Ezt követően elkísérték a sásdiakat a Helytörténeti Gyűjteménybe, ahol megismerkedhettek Dombóvár történetével dr. Kriston Vízi József előadásában.

Ide kattintva megnézheti a Könyvtárút dombóvári történéseiről készült webalbumot.

Másnap, október 4-én a dombóváriak is - könyvtárosok és könyvtárlátogatók Szabó Loránd polgármesterrel kiegészülve - útra keltek, méghozzá gyalogosan. Kocsolát célozták meg, ahol az általános iskola könyvtára várta őket és természetesen a Könyvtárút Könyvének első kötetét. Az út során számtalan akadállyal kellett megbirkózniuk a zarándokoknak, a túra felért egy felfedező úttal. Változó terepen kellett megtenniük a közel 20 km-t: hol a közút mentén, hol pedig kukoricatáblán, csipkebokrok között, ágas-bogas helyeken kombájnok között, őrült kánikulában és porban. Portálunknak a zarándokok jelezték, felejthetetlen élményt jelentett számukra az út.

A csapat kora délután szerencsésen megérkezett Kocsolára, ahol átadták a Könyvtárút Könyvét, melyet a település történetéről szóló előadás után a kocsolai iskolások és könyvtárosuk vitt Nagykónyiba. Egy kis frissítő ital után, kellemesen elfáradva tértek haza a dombóváriak, ezúttal már autóval.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 08. 10:33, szerda | Helyi

Itt olvasható a friss Dombóvári digitális Szuperinfó!

- az interaktív hirdetési újság - mely egy megváltozott helyzetben új módon informál!

2020. Április 08. 07:00, szerda | Helyi

Újabb intézkedések végrehajtására utasította a járványügyi hatóság az idősotthonok fenntartóit

- olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

2020. Április 07. 18:26, kedd | Helyi

„Aki mer, az nyer. Aki korán kel, fantasztikus banki lehetőségeket nyer”

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa összesen 3000 milliárd forint új forrást biztosít a pénzügyi rendszer védelmére, ez az idei várható GDP 6 százaléka.

2020. Április 07. 13:25, kedd | Helyi

Mágocson rendelet tiltja közterületen az alkoholfogyasztást

Az elmúlt napokban bizonyos üzletek előtt és a közterületen tapasztalt szeszes ital fogyasztással indokolják a döntést.