Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2014. December 17. 08:23, szerda | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

Versenyről versenyre - belvárosis diákok eredményei

Versenyről versenyre - belvárosis diákok eredményei

2014. november 21-én a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola két tanulója vett részt a mágocsi Glaub Nándorné vers- és prózamondó területi versenyen. A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy két helyszínen tudták csak lebonyolítani a megmérettetést.
Az 1-2. osztályosok kategóriájában Lakatos Lukács 2.a osztályos tanuló érdekes meseszövésével kiérdemelte a zsűri elismerését, és megszerezte az 1. helyet. Tanítója: Királyné Oletics Szerén.
A 3-4. évfolyamosok között Szabó Zalán 4.a osztályos tanuló 2. helyen végzett; vidám, szórakoztató mesét adott elő. Tanítója: Balikóné Szabó Noémi..

Egyre népszerűbb sport a judo

2014. november 22-én Somogyszobon területi utánpótlás JUDO versenyt rendeztek. A Dombóvári Belvárosi Általános Iskolába járó Kovács Dávid 1.a oszt. kisdiák kiválóan szerepelt a megmérettetésen, II. helyezést ért el.

2014. december 14-én rendezték Dombóváron a IX. Karatesuli Kupát, amely a helyi egyesület évadzáró versenye egyben. Öt kategóriában mérték össze tudásukat a sportolók. A házigazda Dombóvári Karatesuli mellett Kaposszekcsőről, Paksról, Kaposvárról, Dunaszentgyörgyről, Szekszárdról és Szolnokról is érkeztek vendégek. 85 fő vágott neki az ügyességi számoknak, majd KATA (formagyakorlat) és KUMITE (küzdelem) kezdődött. A késő délutánig tartó versenyen a fiúknál Vercz Krisztián, a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola 5.b oszt. tanulója lett a legeredményesebb. Csapata pedig az előkelő 2. helyen végzett.

Mikulás tanulmányi verseny a Belvárosiban

Az idei tanévben is megrendezték az alsóban tanító pedagógusok a Mikulás komplex tanulmányi versenyt. A hagyomány szerint magyarból, matematikából és környezetismeretből mérték össze tudásukat a tanulók. Évfolyamonként 40-40 tanuló versenyzett.

1. évfolyam:
1. Illés Nóra 1.c
2. Hohner Botond 1.c
3. Jankó Dávid 1.a

2. évfolyam:
1. Szabó Gréta 2.a
2. Illés Zalán 2.a
3. Kardos Abigél 2.b

3. évfolyam
1. Anczló László 3.b
2. Bozsits Zsófia 3.b
3. Németh Liza 3.b

4. évfolyam:
1. Juhász Szabina 4.c
2. Varga Rebeka 4.a
3. Hetesi Diána 4.c

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 14. 14:03, hétfő | Helyi

A héten szállítják a zöldhulladékot Dombóváron

A héten aktuális a zöldhulladék szállítás, kérjük Önöket, átlátszó zsákokba gyűjtve helyezzék ki az elszállíttatni kívánt zöldhulladékot a megszokott hulladékszállítási napon reggel 6 óráig.

2021. Június 13. 10:53, vasárnap | Helyi

Puszpán Zoltánnét 90. születésnapja alkalmából köszöntötték

Puszpán Zoltánnét 90. születésnapja alkalmából, valamint neve napján Pintér Szilárd polgármester és Horváth József Lászlóné önkormányzati képviselő köszöntötték.

2021. Június 12. 08:00, szombat | Helyi

170 millió forintból újul meg a Dombóvárt Hőgyésszel összekötő útszakasz

Idén év végéig több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési, -felújítási beruházások Potápi Árpád János választókerületében, Tolna megyében.

2021. Június 10. 09:00, csütörtök | Helyi

Tájékoztatás a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről

Az alábbiakban a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről olvashatnak tájékoztatást: