Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2011. Február 07. 15:29, hétfő | Helyi

Piros a lámpa, lent a sorompó. Vajon miért?

Piros a lámpa, lent a sorompó. Vajon miért?

Egy Dombóvártól nem messze található település vasúti átkelőhelyéhez ért munkatársunk ma reggel, amikor pirosra váltott a lámpa, és leereszkedtek a félsorompók. Először nem értette, hogy miért, hiszen pár pillanattal azelőtt haladt

Rövidesen kiderült. Az állomás felé eső részen, a síneknél várakozó két vasúti munkás közül az egyik beleszólt egy oszlopon lévő mikrofonba, egy hangszórón pedig visszaüzentek neki. Ezek után a két férfi nekigyürkőzött, és kézzel áttolt egy könnyű vasúti kocsit az átjáró túloldalára, majd pedig kisvártatva onnan vissza az állomás felőli oldalra.

Munkatársunk egy kukásautó mögött, autójában várakozva fényképezett – a telefonjával, mivel csak az volt kéznél. Aztán, ahogy pár perc múlva szabad volt az átjárás, ment tovább a dolgára. De azért még gondolta, hogy tudósít, hátha más is érdekesnek találja, ami történt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 09:00, szerda | Helyi

Megkezdte a felkészülést a DFC csapata

Megkezdte az alapozást húsz fős kerettel a DFC a múlt héten. A felkészülést egy erőnléti edző is segíti.

2020. Július 14. 20:30, kedd | Helyi

Bélyegen az 50 éve város Dombóvár

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Dombóvár a témája a Magyar Posta 2020. évi Tájak, városok című bélyegsorozata egyik most kibocsátott címletének.

2020. Július 14. 13:00, kedd | Helyi

Szeptember 12-én hat helyszínen – köztük Dombóváron – tartanak Vasutasnapot

Az ötvenedik, jubileumi évforduló alkalmából aznap egy mozdonyt is indítanak Erky-Nagy Tibor grafikájával, amely városunk kerek évfordulójára fogja felhívni a figyelmet országszerte.

2020. Július 14. 08:48, kedd | Helyi

Soron kívüli véradást szerveznek Dombóváron

A növekvő igények miatt soron kívüli véradást szerveznek Dombóváron 2020. 07. 17-én, pénteken 9–16 óráig. Helyszín: Szent Lukács Kórház, 1. emelet. Minden véradót apró meglepetéssel várnak.