Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 17. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Piszkavasat és kést vetett be élettársa ellen

Piszkavasat és kést vetett be élettársa ellen

Alkohol hatása alatt, egy tíz évvel ezelőtti sérelme miatt bántalmazta élettársát egy büntetlen előéletű dombóvári férfi az elmúlt hétvégén. Megpofozta, majd a kályháról levett piszkavassal ütlegelte a nőt.

A 32 éves férfi dühe olyannyira nem csillapodott, hogy végül a nála lévő bicskával vesetájékon szúrta az asszonyt. A 31 éves, két gyermekes anya a szerencsének és a több réteg ruházatnak köszönhetően kisebb sérüléssel megúszta.

A sértett az eset után nem tett azonnal feljelentést, nem kért segítséget. A vele történteket is csak a barátnőjével osztotta meg, sérüléseit ő látta el.

Egy napi békesség után azonban a férfi ismét kést ragadott, azzal fenyegette a nőt, hogy megöli, nem engedte be az általuk közösen használt szobába, folyamatosan sértegette és fenyegette őt. Az idősebb, 16 éves lányuk az anya védelmére kelt, azonban a felbőszült apa arcon ütötte, melyre a család elmondása szerint korábban nem volt példa.

Ekkor döntött úgy az asszony, hogy a rendőrséghez fordul és feljelenti élettársát a sérelmére és közös gyermekük sérelmére elkövetett bántalmazás miatt.

A férfit még aznap előállították és őrizetbe vették súlyos testi sértés bűntett kísérlete és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. Kihallgatása során a gyanúsított a bántalmazás tényét elismerte, tettét az elfogyasztott alkohol mennyiségével és korábbi, még fel nem dolgozott sérelmével indokolta.

Az őrizet időtartama alatt - 72 órán belül - a Dombóvári Városi Bíróság elsőfokú ítéletben egy év és három hónap szabadságvesztésre ítélte a bántalmazót, de az ítélet végrehajtását három évre felfüggesztette.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.