Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 19. 09:47, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: MTI

Pluszforrást szavaztak meg az intézményeknek Dombóváron

Pluszforrást szavaztak meg az intézményeknek Dombóváron

Harmincötmillió forint pluszforrást szavazott meg a dombóvári képviselő-testület csütörtökön a jelentős tartozást felhalmozó városi intézmények finanszírozására.

Szabó Loránd (független) polgármester javaslatát egyhangúlag támogatta a fideszes többségű testület.
A döntés előzménye, hogy a város iskolái, óvodái több mint százmillió forint tartozást halmoztak fel a közműszolgáltatókkal, szállítókkal szemben, miután az önkormányzat gazdasági szervezete, amely a számlák kiegyenlítéséért is felel, nem kapott az önkormányzattól elegendő finanszírozást. Egy két és fél millió forintos tartozás miatt a szolgáltató még augusztusban kikapcsolta a gázt a dombóvári zeneiskolában, ahol emiatt nincs fűtés.
A testület döntése szerint az önkormányzat hét iskolának, a Kapaszkodó Gyermekjóléti Központnak, illetve a szolgáltató szervezetnek 35 millió forintot folyósít a tartozások kiegyenlítésére.
Az önkormányzati szolgáltató szervezet kimutatása szerint összesen 60 millió forint tartozás miatt érkezett fizetési felszólítás, kikapcsolási értesítő, reklamáció 13 dombóvári intézményhez, közülük most heten kaptak segítséget.
A most megszavazott összeg a közműcégeknél fennálló tartozásokat, a Belvárosi Általános Iskola és a zeneiskola 70 pedagógusának elmaradt minőségi bérpótlékát fedezi, és megkaphatják az iskolák az ingyenes tankönyvek ellenértékét is az önkormányzattól.

Címkék: adósság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.