Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Május 23. 09:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Pünkösdi Fesztivál Kaposszekcsőn

Pünkösdi Fesztivál Kaposszekcsőn

Kaposszekcső Község Önkormányzata 2013-ban is megrendezte hagyományos Pünkösdi Fesztiválját.

Május 19-én vasárnap délután 15 órától kezdődtek a kulturális programok az iskola udvarán felállított fesztiválsátorban. Felléptek az óvodások, a Grid Session Együttes, Lajos Sándor tanítványai, a Zeneszakkör tagjai, az elő osztályosok és a Tűzlepkék Néptánccsoport. 19 órától a Fesztivál sztárvendége a Dolly Roll volt. 21 órától bált rendeztek a Sportcsarnokban, melyben a talpalávalót a Schütz Kapelle zenekar játszotta kivilágos virradatig.

Május 20-án, hétfőn, folytatódtak a programok. 9–14 óráig Utcák közti focibajnokságot rendeztek a Közösségi Ház sportpályáján. Az Utcák közti Focibajnokság vándorserlegét 2006 óta adják át a nyertes utcának. Az első helyezett a Rózsa utca lett, 2. a Kossuth utca, 3. Nyár utca, 4. Liget lktp, 5. Táncsics utca 6. Jókai utca
(Nyár utca néven a különböző utcákban lakó fiatalok szerveződtek össze)

Büntető rúgást: (40 nevező) Cser Tiborné Reni és Rehák Dani nyerte.

10–18 óráig ugrálóvárak, gokartok üzemeltek a gyerekek örömére a Kossuth utca forgalomtól elzárt szakaszán. Fél négytől a Sportcsarnokban a Faluszépítő Egyesület és az Orchidea Nyugdíjasklub tagjai házi süteménnyel, az önkormányzat dolgozói pedig kávéval kínálták a vendégeket. A Dombóvári Szívklub tagjai ingyenes vérnyomás és vércukor méréssel, életmód tanácsokkal álltak az érdeklődők rendelkezésére.

15 órakor kezdődött a Hábich Konrád Fúvószenekari Találkozó. 100 éve született a találkozó névadója, aki Kaposszekcsőre való költözése után itt is fúvószenekart szervezett és a mai zenakar tagjai közül is sokan vannak, akik innen indultak. Csapó Gyuláné polgármester külön köszöntötte Hábich Konrád fiát, ifjabb Hábich Konrádot és unokáját, Glaub Róbertet. Köszönetét fejezte ki Schlitt Ernőnek, aki Konrád bácsi mellett aktívan kivette a részét a zenekar alapításában és későbbi működtetésében is. Ő volt az elindítója a fúvóstalálkozóknak még a '90-es években. 2013-ban hét zenekar fogadta el a Kaposszekcsői Violinkulcs Fúvószenekar meghívását. Színpadra léptek a dunaszekcsői (idén elsőként), a mágocsi, a sásdi, a dombóvári, a magyarszéki, a szászvári fúvószenekarok. Először állt a szekcsői közönség elé a Die Neun Branauer Musikanten, rögtön hatalmas sikert aratva. Amíg az egyik zenekar lepakolt és a másik előkészült a Band Of StreetS zenekar szórakoztatta a közönséget. Este nyolc óra tájban jó hangulatban ért véget a rendezvény. Sokan ott maradtak még az iskola udvarán kicsit beszélgetni, nézelődni.

Bízunk abban, jövőre legalább ennyien eljönnek Kaposszekcsőre és legalább ilyen jól érzik magukat!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.