Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Június 24. 08:33, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Pünkösdi Fesztivál Kaposszekcsőn

Pünkösdi Fesztivál Kaposszekcsőn

Nagyszabású pünkösdi fesztivált rendezett 2014-ben Kaposszekcső Község Önkormányzata.

Az apropót az adta, hogy 10 évvel ezelőtt írta alá a testvértelepülési szerződést a németországi Bietigheimmel és a felvidéki Felsőszelivel.

Vasárnap délelőtt a szerződés megkötésének 10 éves évfordulójára emlékeztek és a polgármesterek ismét aláírásukkal igazolták: megújítják a szerződést. A három település között igazán élő kapcsolat van! Az ünnepségen a Sásd Városi Koncert Fúvószenekar működött közre.
Délután először a gyerekeké volt a színpad. Kezdésként az óvodások léptek fel, majd a zeneiskolások mutatták meg, mit tanultak az elmúlt évben.
Közben az iskola egyik tantermében Havasi János publicista nyitotta meg a 40 éves jubileumát ülő Hímzőszakkör kiállítását. (A kiállítást még két hétig a Közösségi Házban is megtekinthették az érdeklődők.)
A zeneiskolások után újra a kicsik vették birtokba a színpadot. Csapó Gyuláné irányításával Minidisco-ban mulathatott minden táncoslábú kicsi.
Őket követte a Felsőszeli Mátyus Tánccsoport, akiket a Bicskás zenekar kísért. Felvidéki magyar táncokat mutattak be fergeteges sikerrel.
Majd a tánc másik fajtájával mutatkozott be a Happy Dance Tánccsoport. Lajos Sándor útmutatásai alapján formációs és latin táncokat mutattak be a gyerekek.
A program zárásaként az általános iskola Tűzlepkék tánccsoportja adta elő műsorát. Programjukat kiegészítették az első osztály tanulói, akik népi gyermekjátékokat játszottak.
A napot a Fesztivál sztárvendége, a Bon Bon zenekar zárta. Este 9 órától a tornacsarnokban a Schütz Kapelle játszotta a talpalávalót a bálozni vágyóknak.

Hétfőn délelőtt a Közösségi Ház melletti futballpályán zajlott az utcák közti focibajnokság. Ebben az évben a vándorserleget a Jókai utca nyerte el. 2. helyezett a Rózsa, 3. a Nyár, 4. a Táncsics és 5. a Kossuth utca lett.
Délután 2 órakor vette kezdett a fesztiválsátorban a Hábich Konrád Fúvóstalálkozó. Az idén az alábbi zenekarok kápráztatták el a közönséget zenéjükkel:
az Alte Kamerade Blaskapelle, a Die Neuen Branauer Musikanten, a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar, a Dunaszekcsői Fúvószenekar, a Mágocsi Ifjúsági Fúvószenekar, a Magyarszéki Német Nemzetiségi Fúvószenekar, a Sásd Városi Koncert Fúvószenekar és a Kaposszekcsői Violinkulcs Kulturális Egyesület Zenekara.
Míg a zene szólt a gyerekeket ugrálóvárak, különböző játékok szórakoztatták. A Tornacsarnokban a Faluszépítő Egyesület és az Orchidea Nyugdíjasklub tagjai süteménnyel, az Önkormányzat dolgozói kávéval kínálták a vendégeket. A Szívklub Egyesület vérnyomás és vércukorszint ellenőrzést végzett az érdeklődőknek.
Az udvaron különböző árusok portékáiból válogathattak a vásárolni vágyók. De lángost, kürtős kalácsot vagy éppen pattogatott kukoricát is vehettek az éhesek.
A több száz fős közönség este hét óráig hallgathatta a fúvósmuzsikát, de a zene elhallgatása után is sokan maradtak még beszélgetni.
Ebben a két napban Kaposszekcső ismét bebizonyította, hogy színvonalas programokkal tudja szolgálni a falu lakóit és az érdeklődő vendégeket!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.