Városlista
2019. november 16, szombat - Ödön

Hírek

2012. Szeptember 21. 08:42, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény

Rangos országos ünnepség zajlott Kossuth Lajos születésének 210. évfordulóján Monokon

Rangos országos ünnepség zajlott Kossuth Lajos születésének 210. évfordulóján Monokon

A meghívottak között volt a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület s Helytörténeti Gyűjteményének képviseletében Dr. Szőke Sándorné, Németh Gabriella, Németh István és Dr. Fata Mária.

A hivatalos program részeként a Horvay János alkotta s immár több mint fél évszázada Dombóváron őrzött Kossuth-szoborcsoportról készült nagy méretű tablós kiállítást és Tilinger Sándor fotográfus színes képeit ajánlotta a több száz főnyi közönség figyelmébe Dr. Szőke Sándorné helytörténész.
A nyugalmazott középiskolai tanár és dél-dunántúli társai a monoki Kossuth Szülőháznál elhelyezték városuk önkormányzatának tisztelgő koszorúját is.
A rangos ünnepség szervezői és a házigazdák nagy szeretettel fogadták a dombóvári örökségvédőket és elismeréssel adóztak az 1984 óta folyó közösségi értékmentő munka előtt.

Az alkalom arra is lehetőséget adott, hogy a Kossuth-leszármazottakkal, valamint Gavlik István, a Kossuth Szövetség örökös tiszteletbeli tagjával és más, a hazai és a nemzetközi kulturális életben jeleskedőkkel közvetlen megbeszéléseket is folytassanak a Tolna megyei hagyományőrzők.

szöveg: Dr. Szőke Sándorné
fotók: Németh Gabriella

Tilinger Sándor, mint a kiállított képek készítője, magánemberként szintén részt vett a kiállításon. Fotói ide kattintva tekinthetők meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 16:27, péntek | Helyi

Fergeteges, vidám táncház a Márton-napon

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola alsó tagozatos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjai november 12-én fergeteges műsorral és táncházzal emlékeztek meg Szent Mártonról.

2019. November 15. 10:30, péntek | Helyi

Élő hal vásár lesz november 16-án délelőtt Dombóváron, Döbröközön és Dalmandon

07.30–08.30-ig a Kokolino Zöldség-Gyümölcsösnél: Dombóvár, Dombó P. u. 42., 09.00–09.30-ig Döbröközön, a Katica Zöldségboltnál, 10.00–10.30-ig Dalmandon, a Zöldséges udvarában.

2019. November 15. 08:57, péntek | Helyi

Csökkentették a képviselői tiszteletdíjat Dombóváron

Harminc százalékkal csökkentette Dombóvár közgyűlése a képviselői és alacsonyabb összegben állapította meg az alpolgármesteri tiszteletdíjat - közölte a város Fidesz-KDNP-s polgármestere az MTI-vel.

2019. November 13. 15:00, szerda | Helyi

Az ajtót égette meg, hogy betörjön

A dombóvári rendőrök egy 47 éves helyi nőt gyanúsítanak azzal, hogy egy házba a zár kiégetésével akart betörni.