Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2012. Március 21. 07:19, szerda | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Rapport Ricsi meglepetésre hajt az Eb-n

Rapport Ricsi meglepetésre hajt az Eb-n

Az eddigi legmagasabb Élő-pontszámával a „zsebében” vághat neki Rapport Richárd a kedden kezdődő plovdivi Európa-bajnokságnak, amelyen mindenképpen jobban szeretne szerepelni, mint a 132-es kiemelési száma.

Rapport Richárd többször, több helyen is kiemelte, számára a tavasz talán legfontosabb versenye a plovdivi Európa-bajnokság lesz. A jó felkészülés érdekében a Felix Promotion sportmenedzser irodával együttműködő tehetség három ország (Németország, Ausztria, Magyarország) csapatbajnokságán is asztalhoz ült, és folyamatosan javuló formát mutatott. A német Bundesligában két döntetlennel zárt, ráadásul a sötéttel játszott, Alexander Naumann elleni remije a forduló legszebb partija címet is elnyerte.

Ausztriában két pont volt a mérlege (1-1 győzelem és vereség, 2 döntetlen), Magyarországon pedig legyőzte a 2580-as Élő-pontszámú Nikolaj Szedlakot, és neki is köszönhető, hogy csapata, a Haladás vezeti a tabellát. Ricsi jelenleg 2559 Élő-ponttal büszkélkedik, ami a valaha volt legmagasabb pontszáma, sőt, ha majd minden csb-meccset befejeznek és elkönyvelnek a nyilvántartásba, 2572-nél jár.

„Viszonylag jól ment a játék, annak pedig különösen örülök, hogy megtört egy viszonylag hosszú nyeretlenségi sorozatom, és az osztrák, majd a magyar csapatbajnokságon is győztem” – mondta vidáman a legfiatalabb nagymester. Rapport Richárd a plovdivi kontinenstorna alatt ünnepli a 16. születésnapját, a család viszont előrehozta a „bulit”, és az elutazás előtti vasárnap meglepetéspartival kedveskedett neki.

„Feltöltődtem, és jókedvűen ülök asztalhoz Plovdivban – jelentette ki. – Tavaly pluszban zártam az Európa-bajnokságon, most is az a cél, az ötven százalékot nem írnám alá. Még úgy sem, hogy csak a 132. helyre rangsoroltak a pontszámom alapján. Nagyon sok 2680 pont körüli sakkozó indul, erős lesz a mezőny. Az első huszonhárom helyezett jut ki a Világkupára, nincs sok esélyem bekerülni, de mindent megteszek, hogy ha sansz adódik, éljek vele.”

Az Európa-bajnokság legfrissebb híreit a http://www.eicc2012.eu oldalon lehet megtalálni, a partikat pedig a http://www.eicc2012.eu/games/live1 linkre kattintva lehet élőben követni. Nem elhanyagolható információ, hogy Plovdivban egy órával előrébb járnak, Magyarországhoz képest egy óra az időeltolódás.

A torna 11 fordulós svájci rendszerű, a hatodik játéknap után lesz szabadnap. A résztvevők játszmánként 90-90 perc gondolkodási időt kapnak 40 lépésre, majd 30-30 percet a parti befejezéséig és lépésenként 30-30 másodpercet.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 13:04, szombat | Sport

Csúzlival támadt volt élettársára

A miskolci rendőrök 5 órán belül elfogták azt a férfit, aki csúzlival lőtt a volt párja, a rokonai és az egykor közös otthonuk irányába.

2022. Június 25. 07:00, szombat | Sport

Marco Rossi elárulta, hogy mi a válogatott legnagyobb erőssége

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai kiváló képességekkel rendelkeznek, de az együttes legnagyobb erősségének a csapategységet tartja.

2022. Június 24. 13:10, péntek | Sport

Korda Racing: a Mecsekben lett abszolút bajnok Vincze Feri, most „csak” nyerje meg a viadalt

Úgy tűnik, létfontosságú verseny következik a hétvégén a 2022-es Magyar Rallye Bajnokságban, ugyanis a Mecsek Rallye döntő fontosságú lehet a bajnoki címért folyó küzdelemben.

2022. Június 23. 12:14, csütörtök | Sport

Elmondhatjuk, hogy ez az újdonságok versenye lesz

Az 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye-n, Mitsubishi Lancer Evo X.-el vesz részt a Juhász Csaba – Gondos Péter ralipáros.