Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Április 03. 09:35, szerda | Helyi

Régészek jártak az alsóhetényi erődnél

Régészek jártak az alsóhetényi erődnél

A Nemzeti Múzeum régészei, munkatársai immár harmadik éve látogattak el Alsóheténybe. Az egykori római-kori erőd falain kívüli ún. villagazdaságok épületeinek alapjait talajradarozással kutatják.

Stibrányi Máté és Szabó Máté régészek elmondták, hogy a szántóföldeken a vetések előtt kell elvégezni ezeket a munkákat. A polgári villák felderítése fontos lehet a későbbi régészeti feltárásoknál.

A szervezésben Kovacsik Zoltán helytörténész is részt vett, aki helyismerettel rendelkezik és ő maga is sok értékes leletet adott már át a Nemzeti Múzeumnak.

Bodó Imre, a Fekete István Kulturális Egyesület elnöke felvette a kapcsolatot a régészekkel, mivel a göllei és az attalai határban is még évtizedekkel ezelőtt megtalálta a hasonló villagazdaságok nyomait. Bízik abban, hogy az ősz folyamán ezekre a területekre is eljutnak a régészek a talajradarokkal.

Fekete István Kulturális Egyesület
fotó: Őri Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 11:31, hétfő | Helyi

Megteltek a tűzoltólaktanyák gyermeknapon

Május 26-án, vasárnap idén is kinyíltak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 27. 08:30, hétfő | Helyi

Május 28-án mutatják be Erky-Nagy Tibor Gunaras 50 éve című könyvét

A könyvet a szerző mutatja be a Dombóvári Művelődési Ház Majoros-termében.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.