Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2018. Január 10. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: mti

Rekord mennyiségű drogot foglaltak le a spanyol hatóságok tavaly

Rekord mennyiségű drogot foglaltak le a spanyol hatóságok tavaly

Rekord mennyiségű, 477 tonna kábítószert foglaltak le a spanyol hatóságok 2017-ben - közölte a spanyol belügyminisztérium keddi jelentésében, amelyben összegezte az elmúlt év főbb adatait.

A tárca felidézte, hogy 454 tonna lefoglalt droggal eddig a 2013-as év volt a legeredményesebb ebből a szempontból a hatóságok számára.

Mint írták, tavaly 75 feltételezett dzsihadista terroristát vettek őrizetbe a rendőrök és csendőrök, összesen 52 terrorellenes akció során.

Ezzel az elmúlt két és fél év alatt - amióta az öt fokozatú skálán négyes szintű terrorvédelmi készültség van érvényben a dél-európai országban - már több mint 200 fölötti a terrorgyanú miatt őrizetbe vett személyek száma.

A belügyminisztérium beszámolt arról is, hogy tavaly ezer csónakból összesen 17 500 illegális bevándorlót mentettek ki a tengerből a spanyol partoknál a hatóságok. Ez a szám csaknem háromszorosa az egy évvel korábbinak.

Juan Ignacio Zoido belügyminiszter 2018-ra kiemelt feladatként jelölte meg a különböző rendvédelmi testületekhez tartozók bérezésének összehangolását, a dzsihadista terrorizmus elleni küzdelem további erősítését jogszabályi reformok révén, továbbá a számítógépes bűnözés elleni harc fokozását, és a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet végleges feloszlatásának elérését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.