Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 29. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Remegve várja a Fekete pénteket Amerika

Remegve várja a Fekete pénteket Amerika

A vegyes amerikai makroadatok ellenére is sikerült pluszban zárni a New York-i tőzsdeindexeknek. A várt emelkedéssel szemben tovább csökkent a heti friss segélykérelmek száma, ami valószínűsíti, hogy a FED már decemberben megkezdheti a kötvényvásárlási programjának visszaszorítását. Közben óriási akciókkal indul az amerikai karácsonyi vásárlási láz a most pénteki Black Friday-jel, amikor 50-70 százalékos kedvezmények is kifoghatóak.

Egy másik adat szerint a tartós javak megrendelései 2 százalékkal zsugorodtak októberben. A háttérben elsősorban a repülőgépek megrendeléseiben történt visszaesés áll.A chicagói beszerzési menedzser index a vártnál kisebb mértékben zsugorodott novemberben. Az eredményhez elsősorban a termelés, az új és felhalmozott megrendelések járultak hozz. A Michigani Egyetem fogyasztói hangulatindexe viszont emelkedett.Eközben az Egyesült Államok fő gazdasági indikátorait tömörítő LEI-index 0,2 százalékkal emelkedett a várt stagnálással szemben.

Csütörtökön a hálaadási ünnep miatt nem lesz kereskedés a New York-i tőzsdén. Közben óriási akciókkal indul az amerikai karácsonyi vásárlási láz a most pénteki Black Friday-jel. Ezen a napon általában 50-70 százalékos kedvezmények is kifoghatóak. Az ilyenkor kialakuló kiskereskedelmi adatok azért fontosak, mert az amerikai fogyasztás a GDP 60-70 százalékát teszi ki. És ha ez nem lenne elég, akkor hétfőn van az úgynevezett Cyber – hétfő, amikor a nagy áruházak után az internetes áruházak is bekapcsolódnak a játékba. Az eladási számokra pedig mondani sem kell – árgus szemekkel figyelnek a befektetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).