Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2011. Február 03. 07:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal, Dombóvár

Rendhagyó alkotások a Szállásréti-tóban

Rendhagyó alkotások a Szállásréti-tóban

Tegnap ünnepelték a Vizes élőhelyek világnapját. Az alkalomból diákok készítettek különleges művészeti alkotásokat Dombóváron, melyeket a polgármesteri hivatal a Szállásréti-tóban tett közszemlére. Más helyszíneken további diák

Az Apáczai Oktatási Központ Belvárosi Általános Iskolai Intézményegységének felsős diákjai közül többen töltötték a szerdai tanítási napjukat Katatics Zsuzsanna képzőművész-tanárral. A Gyár utcai természetőr bázison különböző anyagok felhasználásával készítettek művészeti alkotásokat.

A létrehívott műveket a dombóvári polgármesteri hivatal a Szállásréti-tóban állíttatta fel, hogy így emlékeztesse az arra járókat a vizes élőhelyek jelentőségére.

Szintén a világnap adta az ötletet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dombóvári Csoportjának, hogy alsós belvárosis diákoknak madármegfigyelést szervezzenek a Dombóvár és Mágocs közötti Békatónál, valamint hogy madárgyűrűzési bemutatót tartsanak a Tüskei-tónál található madárvártánál.

Galériánk a Szórakozó negyedből, vagy a képre kattintva nyílik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 09:00, szerda | Helyi

Megkezdte a felkészülést a DFC csapata

Megkezdte az alapozást húsz fős kerettel a DFC a múlt héten. A felkészülést egy erőnléti edző is segíti.

2020. Július 14. 20:30, kedd | Helyi

Bélyegen az 50 éve város Dombóvár

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Dombóvár a témája a Magyar Posta 2020. évi Tájak, városok című bélyegsorozata egyik most kibocsátott címletének.

2020. Július 14. 13:00, kedd | Helyi

Szeptember 12-én hat helyszínen – köztük Dombóváron – tartanak Vasutasnapot

Az ötvenedik, jubileumi évforduló alkalmából aznap egy mozdonyt is indítanak Erky-Nagy Tibor grafikájával, amely városunk kerek évfordulójára fogja felhívni a figyelmet országszerte.

2020. Július 14. 08:48, kedd | Helyi

Soron kívüli véradást szerveznek Dombóváron

A növekvő igények miatt soron kívüli véradást szerveznek Dombóváron 2020. 07. 17-én, pénteken 9–16 óráig. Helyszín: Szent Lukács Kórház, 1. emelet. Minden véradót apró meglepetéssel várnak.