Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2011. Február 03. 07:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal, Dombóvár

Rendhagyó alkotások a Szállásréti-tóban

Rendhagyó alkotások a Szállásréti-tóban

Tegnap ünnepelték a Vizes élőhelyek világnapját. Az alkalomból diákok készítettek különleges művészeti alkotásokat Dombóváron, melyeket a polgármesteri hivatal a Szállásréti-tóban tett közszemlére. Más helyszíneken további diák

Az Apáczai Oktatási Központ Belvárosi Általános Iskolai Intézményegységének felsős diákjai közül többen töltötték a szerdai tanítási napjukat Katatics Zsuzsanna képzőművész-tanárral. A Gyár utcai természetőr bázison különböző anyagok felhasználásával készítettek művészeti alkotásokat.

A létrehívott műveket a dombóvári polgármesteri hivatal a Szállásréti-tóban állíttatta fel, hogy így emlékeztesse az arra járókat a vizes élőhelyek jelentőségére.

Szintén a világnap adta az ötletet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dombóvári Csoportjának, hogy alsós belvárosis diákoknak madármegfigyelést szervezzenek a Dombóvár és Mágocs közötti Békatónál, valamint hogy madárgyűrűzési bemutatót tartsanak a Tüskei-tónál található madárvártánál.

Galériánk a Szórakozó negyedből, vagy a képre kattintva nyílik.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 08:33, hétfő | Helyi

Ötödször is Tieger Endre győzött a Fogatvágta döntőjében

A Fogatvágta döntőjében hárman álltak rajthoz, az első helyezést ötödször is Tieger Endre és ifj. Tieger Endre párosa nyerte el a Dombóvár Sütvényi ménes színeiben.

2023. Szeptember 30. 08:00, szombat | Helyi

Csíkszeredai diákok üzenete érkezett a dombóvári múzeumba

A nyáron Göllében és Dombóváron járt csíkszeredai 15 diák és kísérőjük küldött üzenetet a Fekete István Múzeum alapítójának.

2023. Szeptember 29. 09:40, péntek | Helyi

A görögországi világbajnokságon szerepelnek a Dombóvári Karetesuli versenyzői

A dombóvári karatékák már Görögországban vannak, a 2023. szeptember 29-től október 1-ig tartó SKDUN Karate Világbajnokságon vesznek részt.

2023. Szeptember 28. 16:19, csütörtök | Helyi

Adományoztak a dombóvári rendőrök

Az Állatok Világnapja közeledtével a dombóvári gyepmesteri telep lakóihoz látogattak el az egyenruhások középiskolás diákokkal közösen.