Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 23. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Rendőrök a csendes dombóvári éjszakákért

Rendőrök a csendes dombóvári éjszakákért

A vakáció idejére újra elindítja „Csendes éjt!” bűnmegelőzési programját a Dombóvári Rendőrkapitányság. A fiatalok elkövetővé, illetve áldozattá válását igyekeznek megelőzni és biztosítani a lakóövezetek nyugalmát.

Kollégáink minden bejelentésre reagálnak és megteszik a szükséges intézkedéseket a lakók nyugalma érdekében, az éjszakai járőrszolgálatot úgy szervezzük, annak útvonalát úgy tervezzük meg, hogy rendszeresen és visszatérően ellenőrizni tudjuk azokat a szórakozóhelyeket és közterületeket, melyekről több bejelentés, jelzés érkezett az elmúlt napokban - tájékoztatta portálunkat dr. Szijártó István kapitányságvezető.

A bejelentésekkel kapcsolatban június 21-én megbeszélésre hívtuk össze a szórakozóhelyek üzemeltetőit, az önkormányzat és a kormányhivatal képviselőit a szórakozóhelyek biztonsága, az elkövetett szabálysértések és azok következményeinek témakörében.

Jellemző elkövetési magatartás a csendháborítás, melynek elkövetője - még ha fiatalkorú is - szabálysértést követ el, és tettéért akár 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal is sújtható. Problémát jelent a fiatalok mértéktelen alkoholfogyasztása is, mely szinte minden esetben tapasztalható a rendőri intézkedések során.

Bízunk benne, hogy a visszatérő és rendszeres rendőri ellenőrzésekkel, a szórakozóhelyek üzemeltetőinek segítségével sikerül a belváros rendjét megőrizni és a lakók nyugalmát biztosítani.

Mindezek mellett szeretnénk felhívni a szülők figyelmét arra, hogy gyermekük és lakóhelyünk biztonsága közös érdekünk. A rendőrség a szórakozóhelyek és közterületek fokozott ellenőrzésével mindent megtesz azért, hogy az áldozattá vagy elkövetővé válást megelőzze. Kérjük a szülőket, hogy ők is felelősséggel és nagyobb odafigyeléssel járuljanak hozzá a munkánkhoz - zárta tájékoztatóját a rendőrkapitány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.