Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2011. Április 01. 12:45, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Rendőrök és apáczaisok akcióban az idősek biztonságáért

Rendőrök és apáczaisok akcióban az idősek biztonságáért

Bűnmegelőzési céllal indult el tegnap az „Együtt az idősek biztonságáért!” program a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területén. A kezdeményezés lényege a személyes kapcsolatfelvétel a kistérségben élő, hatvanöt é

A feladatok ellátáshoz a rendőrök segítséget is kapnak, hiszen a körzeti megbízottak és a helyi polgárőrök mellett az Apáczai Csere János Szakközépiskola Közbiztonsági Osztályának tanulói is részt vállalnak a megelőzési program végrehajtásában.

A 11. évfolyamos tanulók önként jelentkeztek a feladatra, miután megfelelő felkészítést kaptak az idősek sérelmére jellemzően elkövetett jellemző bűncselekmények - trükkös lopás, besurranás, csalás - sajátosságairól, azok megelőzésének fontosságáról és módszereiről.

Március 31-én, Szakcson kezdték meg programot a diákok a rendőrség és a Szakcsi Polgárőrség szakmai támogatása mellett. Több mint húsz olyan idős személyt kerestek fel a településen, akik életkorukból vagy egészségi állapotukból adódóan kiemelten veszélyeztetettnek számítanak.

A tervek szerint a következő hetekben Dalmandon, Csikóstőttősön és Attalában is feltűnnek a szakközépiskola egyenruháját viselő diákok, akik a Dombóvári Rendőrkapitányság vezetőjétől, Dr. Szijártó István rendőr alezredestől kapott megbízólevéllel, házról házra járva adják a bűnmegelőzési tanácsokat. Beszélgetnek az idős emberekkel, és felhívják a figyelmüket arra, hogyan is tehetik otthonaikat biztonságosabbá, illetve hogy célszerű bizalmatlanul állniuk az idegenekhez.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 04. 08:00, szombat | Helyi

Élő hal vásárt tartanak április 8-án délelőtt Dombóváron, Döbröközön és Dalmandon

08.00–10.00-ig a Kokolino Zöldség-Gyümölcsösnél: Dombóvár, Dombó P. u. 42., 10.30–12.10-ig Döbröközön, a Katica Zöldségboltnál, 12.30–12.50-ig Dalmandon, a Zöldséges udvarában.

2020. Április 03. 21:18, péntek | Helyi

Menjünk el Mágocsra egy gyönyörű húsvéti kiállításra úgy, hogy otthon maradunk!

A mágocsi Művelődési Ház virtuális kiállítása Kovacsics Vilmos és Góz László faragásaiból Farkas János kiállítási kurátor köszöntőjével

2020. Április 03. 20:00, péntek | Helyi

Bosszúból rongált többször is a dombóvári férfi

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 44 éves helyi férfival szemben folytattak rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2020. Április 03. 15:48, péntek | Helyi

Hála-Taps a Te ablakodban/erkélyeden és a Mex Rádió Maradj Otthon csatornáján

Sásdon, a Deák tér közelében élők fogják hallani az ablakból is, mert az ott található legnagyobb üzlet felett, a tetőn kihangosítjuk a rádiót!