Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2011. Április 01. 12:45, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Rendőrök és apáczaisok akcióban az idősek biztonságáért

Rendőrök és apáczaisok akcióban az idősek biztonságáért

Bűnmegelőzési céllal indult el tegnap az „Együtt az idősek biztonságáért!” program a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területén. A kezdeményezés lényege a személyes kapcsolatfelvétel a kistérségben élő, hatvanöt é

A feladatok ellátáshoz a rendőrök segítséget is kapnak, hiszen a körzeti megbízottak és a helyi polgárőrök mellett az Apáczai Csere János Szakközépiskola Közbiztonsági Osztályának tanulói is részt vállalnak a megelőzési program végrehajtásában.

A 11. évfolyamos tanulók önként jelentkeztek a feladatra, miután megfelelő felkészítést kaptak az idősek sérelmére jellemzően elkövetett jellemző bűncselekmények - trükkös lopás, besurranás, csalás - sajátosságairól, azok megelőzésének fontosságáról és módszereiről.

Március 31-én, Szakcson kezdték meg programot a diákok a rendőrség és a Szakcsi Polgárőrség szakmai támogatása mellett. Több mint húsz olyan idős személyt kerestek fel a településen, akik életkorukból vagy egészségi állapotukból adódóan kiemelten veszélyeztetettnek számítanak.

A tervek szerint a következő hetekben Dalmandon, Csikóstőttősön és Attalában is feltűnnek a szakközépiskola egyenruháját viselő diákok, akik a Dombóvári Rendőrkapitányság vezetőjétől, Dr. Szijártó István rendőr alezredestől kapott megbízólevéllel, házról házra járva adják a bűnmegelőzési tanácsokat. Beszélgetnek az idős emberekkel, és felhívják a figyelmüket arra, hogyan is tehetik otthonaikat biztonságosabbá, illetve hogy célszerű bizalmatlanul állniuk az idegenekhez.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 19:00, vasárnap | Helyi

Biztonságosabb Internet Napja Dombóváron

Prevenciós előadás általános iskolásoknak.

2020. Február 15. 08:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánra emlékezik a Duna Televízió

A Család-barát c. műsor számára készítettek riportot a nagy magyar íróról.

2020. Február 14. 10:17, péntek | Helyi

Idén is lesz alkotói pályázat

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

2020. Február 13. 16:28, csütörtök | Helyi

Kapospulán került elő a lopott kerékpár

A dombóvári rendőrök a napokban visszaadták azt a kerékpárt a tulajdonosának, amelyet egy héttel korábban lopott el egy 22 éves férfi a város egyik házának zárt udvaráról.