Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Április 01. 12:45, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Rendőrök és apáczaisok akcióban az idősek biztonságáért

Rendőrök és apáczaisok akcióban az idősek biztonságáért

Bűnmegelőzési céllal indult el tegnap az „Együtt az idősek biztonságáért!” program a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területén. A kezdeményezés lényege a személyes kapcsolatfelvétel a kistérségben élő, hatvanöt é

A feladatok ellátáshoz a rendőrök segítséget is kapnak, hiszen a körzeti megbízottak és a helyi polgárőrök mellett az Apáczai Csere János Szakközépiskola Közbiztonsági Osztályának tanulói is részt vállalnak a megelőzési program végrehajtásában.

A 11. évfolyamos tanulók önként jelentkeztek a feladatra, miután megfelelő felkészítést kaptak az idősek sérelmére jellemzően elkövetett jellemző bűncselekmények - trükkös lopás, besurranás, csalás - sajátosságairól, azok megelőzésének fontosságáról és módszereiről.

Március 31-én, Szakcson kezdték meg programot a diákok a rendőrség és a Szakcsi Polgárőrség szakmai támogatása mellett. Több mint húsz olyan idős személyt kerestek fel a településen, akik életkorukból vagy egészségi állapotukból adódóan kiemelten veszélyeztetettnek számítanak.

A tervek szerint a következő hetekben Dalmandon, Csikóstőttősön és Attalában is feltűnnek a szakközépiskola egyenruháját viselő diákok, akik a Dombóvári Rendőrkapitányság vezetőjétől, Dr. Szijártó István rendőr alezredestől kapott megbízólevéllel, házról házra járva adják a bűnmegelőzési tanácsokat. Beszélgetnek az idős emberekkel, és felhívják a figyelmüket arra, hogyan is tehetik otthonaikat biztonságosabbá, illetve hogy célszerű bizalmatlanul állniuk az idegenekhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.