Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 05. 14:29, kedd | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Rendőrőrssel gyarapodott Badacsonytomaj

Rendőrőrssel gyarapodott Badacsonytomaj

Badacsonytomaj és Révfülöp települések közös rendőrőrsét adták át július 1-jén Badacsonytomajban. „A rend a legfontosabb közösségi érték, a boldogulás alapfeltétele” – hangsúlyozta ünnepi beszédében Konrát Károly államti


Kontrát Károly beszédében kiemelte, hogy a Nemzeti Ügyek Kormánya az elmúlt egy évben mind létszámát, mind technikai felszereltségét tekintve megerősítette a rendőrséget. A rendteremtést és a rendőrök munkáját pedig jogszabályokkal és a büntetőeljárások gyorsításával segíti.
Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormány ígéretének megfelelően a ciklus végére minden településen lesz rendőr.

Konrát Károly köszönetet mondott az önkormányzat áldozatvállalásáért és elmondta, bízik abban, hogy a Révfülöptől Badacsonytomajig terjedő területen javulni fog a közbiztonság, valamint, hogy az önkormányzattal és polgárőrséggel való együttműködés, amelynek nagyon fontos szerepe van a rendőrség munkájában, tovább folytatódik.

Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta: azért is fontos, hogy az új rendőrőrs Badacsonytomajban épült fel, mert ugyanitt működik a tűzoltóság is - a rendőrök és a tűzoltók együttes fellépése a balesetek és káresemények során pedig elengedhetetlen. Fokozottan igaz ez a nyári időszakra, amikor turisták érkeznek a balatoni üdülőkörzetekbe.

A térségben szolgálatot teljesítő rendőrök mellett egyébként július 4-től a nyári szezon kezdetére tekintettel a Készenléti Rendőrség is szolgálatot teljesít a területen-tudatta a kormany.hu.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.