Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 28. 11:17, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Rengeteg sztár jön jövőre - Robbie Williams, Depeche Mode, Green Day, Alice Cooper...

Rengeteg sztár jön jövőre - Robbie Williams, Depeche Mode, Green Day, Alice Cooper...

Mások mellett Robbie Williams, a Depeche Mode, Bruno Mars, a Green Day, a Marilyn Manson, Alice Cooper, a Tangerine Dream, John McLaughlin, Mireille Mathieu, Chris Norman, Ian Anderson (Jethro Tull),

az Anthrax, a Phil Rudd Band és a Scooter is fellép 2017-ben Magyarországon. Júniusban a világhírű filmzeneszerző, Hans Zimmer maga vezényli műveit szimfonikus zenekar élén a Sportarénában.

Az év különleges koncerttel indul a Müpában: a világhírű amerikai dzsesszzongorista, az amerikai Brad Mehldau január 13-án Bach műveit adja elő. Három nappal később a Los Angeles-i raprock formáció, a Crazy Town ad koncertet az Akvárium Klubban, ahol 21-én az izraeli dj sztár, Borgore lép fel. Január 22-én a holland szimfonikus rock formáció, az Epica és a német powermetál csapat, a Powerwolf a Barba Negra Music Clubban játszik. 27-én a belga dj, Charlotte de Witte az Akváriumban szerepel, 28-án az elektronikus zene német alapcsapata, a Tangerine Dream lép fel az A38 hajón. A hónap utolsó napján a heavy metálban utazó svéd Hammerfall zenél a Barba Negrában.

Február elsején a finn Tarja a Barba Negrában lép fel, a francia Mélanie Pain 4-én az A38-on látható és halható, ezen a napon lép fel a kanadai Tagan and Sara duó a Dürer Kertben. Az amerikai Lucky Chops 7-én az Akváriumban, a dán dj, Trentemoller 8-án a Dürerben szerepel, 13-án a kanadai Devin Townsend Project a Barba Negrában lép fel, 17-én az amerikai Dillinger Escape Plan az A38-on koncertezik. Ian Anderson és a Jethro Tull fellépése február 18-án lesz a Budapest Kongresszusi Központban, aznap Zorán a Sportarénában ad unplugged koncertet. 20-án a holland Kensington az Akváriumban lép fel, 24-én és 25-én a Rapülők ünnepli 25. születésnapját az Arénában, 27-én Lindsey Stirling lesz az Arénában.

Március 3-án a legendás fúziós gitáros, John McLaughlin 4th Dimension elnevezésű formációjával a Müpában lép fel, aznap a kőkemény amerikai csapat, a Helmet a Dürer Kertben lesz. 5-én heavy metál estet tartanak a Hungexpo B pavilonjában (Sabaton, Accept), 10-én a brit New Model Army játszik a Barba Negrában. 11-én tartja lemezbemutató koncertjét az Arénában Koncz Zsuzsa, másnap az amerikai thrash metál Anthrax a Barba Negrában játszik, 13-án a szintén amerikai Asking Alexandria a Dürerben. A francia sanzonénekesnő, Mireille Mathieu 17-én lép színpadra a Sportarénában, 20-án a mali korajátékos, Toumani Diabaté fiával, Sidikivel a Müpában, 24-től három napon át a Get Closer Budapest Jazz Festival sztárvendégei (John Scofield, Richard Galliano, Ron Carter, Erik Truffaz) zenélnek a MOMkultban, 25-én a New York-i gitáros, Marc Ribot játszik Ceramic Dog elnevezésű csapatával a Trafóban, 29-én pedig The Dire Straits Experience lesz az Arénában.

Április 2-án tér vissza a Sportarénába az argentin Martina Stroessel, azaz Tini, a Violetta-tévésorozat sztárja. 5-én a brit progmetál csapat, a Haken zúz a Dürerben, 8-án a grúz Trio Mandili lép fel a Budapest Kongresszusi Központban, 11-én pedig kilenc év után újra közös koncertet ad Jamie Winchester és Hrutka Róbert gitárduója a Müpában. Április 20-án az amerikai dzsesszegyüttes, a Snarky Puppy játszik ugyanott, 22-én Chris Norman ad szimfonikus koncertet a Tüskecsarnokban. 27-én a dán-amerikai dzsesszegyüttes, a Jakob Bro Trio a Zeneakadémián játszik, másnap a Tankcsapda az Arénában.

A jövő májusi rendezvények közé tartozik 2-án a kanadai zongorista, Chilly Gonzalez dzsesszestje a Müpában, az amerikai Dee Dee Bridgewater 6-án a Müpában lép fel, másnap az AC/DC volt dobosa, Phil Rudd a bandájával a Dürerben zenél. 13-án lesz az osztrák Parov Stelar koncertje a Budapest Parkban, május 22-én pedig a várva várt Depeche Mode-koncert lesz az Arénában, a brit csapat új lemezbemutató turnéja pesti állomásaként. 24-én az Amerika Hangja dzsesszműsorának egykori műsorvezetőjére, Willis Conoverre emlékeznek koncerttel a Müpában Szörényi Leventével, Joan Faulknerrel, Gájer Bálinttal és a Budapest Jazz Orchestrával (a produkciót 27-én Debrecenbe, június 2-án Pécsre is elviszik). Május 27-én lesz a Scooter-koncert a Budapest Parkban, 30-án pedig a nemzetközi kedvencre, Bruno Marsra lehet tombolni az Arénában.



Június 1-jén lesz Hans Zimmer világhírű filmzeneszerző szimfonikus koncertje a Sportarénában, június 18-án ugyanott a Green Day lép fel tizenkét év után Magyarországon, július 20-án a félelmetes Marilyn Manson zenél a Budapest Parkban, augusztus 23-án minden idők egyik legsikeresebb énekese, a brit Robbie Williams az Arénában ad műsort, szeptember 16-án Dj Bobo a Budapest Parkban koncertezik, az 50 éves Lovasi András pedig november 11-én az Arénában.

A fesztiválszezont június 7-től 11-ig az alsóörsi Open Road Fest nyitja a Ten Years Afterrel. A 10. Fishing on Orfű június 20-tól 24-ig tart, június 27. és július 1. között lesz a soproni VOLT Fesztivál (Linkin Park, Ellie Goulding, Imagine Dragons). Július 5-től 9-ig tart a Balaton Sound Zamárdiban (Kygo, Hardwell, Robin Schulz), július 11. és 16. között lesz a Rockmaraton a dunaújvárosi Szalki-szigeten a Sepulturával és a Moonspell-lel, július 11-től 17-ig az EFOTT Velencén, július 12-tól 15-ig a VeszprémFest.

Július 21-től 30-ig a Művészetek Völgyét rendezik a Káli-medencében, a 10. Ördögkatlan Dél-Baranyában augusztus 1-től 5-ig tart, a székesfehérvári FEZEN (Alice Cooper, Saxon, Therion) augusztus 2-től 5-ig. A 25. Sziget augusztus 9-től 16-ig fog tartani, mások mellett fellép a Major Lazer, a Two Door Cinema Club, a Bad Religion és Dj Shadow. A B.my.Lake és a Strand fesztivál augusztus 23-től 26-ig fog tartani (mindkettő Zamárdiban), utóbbin fellép a Bastille és John Newman, és ugyanakkor lesz a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) is. Október 6-tól 8-ig ismét megrendezik a Budapest Ritmo világzenei fesztivált a Müpában.

A magyar dal napja 2017-ben szeptember 10-én vasárnap lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.