Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2011. Szeptember 11. 21:56, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombóvári Tűzoltóság honlapja

Repülő kívánságlámpások: egyelőre be kell érnünk nélkülük

Repülő kívánságlámpások: egyelőre be kell érnünk nélkülük

Augusztus utolsó napjai óta tilos Magyarországon a nyílt lángot használó, repülő kívánságlámpások forgalmazása. A már értékesített termékeket visszahívták. Képünk illusztráció.

A Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (OKF) augusztus végén, ideiglenes intézkedésként azonnali hatállyal elrendelte a Magyarország területén forgalmazott nyílt lángot használó, emberi irányítás nélküli hőlégballonként működő kívánságlámpások forgalomból való kivonását és visszahívását.

A BM OKF megállapította, hogy a termék használata sérti az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban foglaltakat, amely szerint a szabadban tüzet gyújtani csak úgy szabad, hogy az a környezetére tűz- vagy robbanásveszélyt ne jelenthessen. A szabadban tüzet nem szabad őrizetlenül hagyni, veszély esetén, vagy ha arra szükség nincs, a tüzet azonnal el kell oltani.

A termék a földtől eltávolodva, felemelkedés után teljesen ellenőrizhetetlenné válik. A ballon a repülés során bármikor épületek tetejébe, száraz növényzetbe vagy egyéb gyúlékony anyagba ütközhet, a benne lévő nyílt láng azokat meggyújthatja, ezért tűzvédelmi szempontból komoly veszélyt jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 13:18, csütörtök | Helyi

„Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

Az idei évben az Autómentes Nap keretében rendezte meg Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Sportszövetség a Sport napját Dombóváron, így kapcsolódva az ez évi szlogenhez: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

2021. Szeptember 22. 08:24, szerda | Helyi

Egy év szünet után szervezték meg idén a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt

Ismét összemérhették tudásukat az általános iskolai diákok Kurdon.

2021. Szeptember 21. 08:30, kedd | Helyi

A száz éve született Szenes Hannáról nyílt kiállítás Dombóváron

A száz éve született izraeli-magyar költő, a második világháború idején mártírhalált halt katona, Szenes Hanna életét bemutató kiállítás nyílt Dombóváron, a Riesz József Emlékházban.

2021. Szeptember 20. 09:48, hétfő | Helyi

Az összetartozás jegyében telt el a somogyi rendhagyó őszi megyenap

Többek között Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész, múzeumalapító is átvehette a Somogy Polgáraiért díjat.