Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2012. Május 04. 14:17, péntek | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Ricsi világbajnokot vert meg

Ricsi világbajnokot vert meg

Rapport Richárd a bécsi szimultánon sötéttel legyőzte az egykori világbajnok Veszelin Topalovot, és pályafutása eddigi legnagyobb skalpját szerezte meg.

Eddigi legnevesebb riválisát győzte le Rapport Richárd: az ifjú magyar nagymester egy bécsi szimultánon az exvilágbajnok Veszelin Topalovot sötéttel múlta felül. A „Sakk az iskolában” konferencia keretében Topalov nyolctáblás szimultánt tartott, amelyen 90-90 perc gondolkodási idő állt a felek rendelkezésére, továbbá 30-30 másodperc lépésenként, és 40 lépés megtétele után a bolgár nagymester még 15 percet kapott. Ricsi a királyindiai védelmet választotta, a 31. lépésben tisztáldozatot mutatott be, nyolc lépéssel később pedig Topalov feladta a partit.

„Legyünk őszinték, Topalov hendikeppel indult, de azért azok közül, akikkel eddig játszottam, biztosan ő a legnevesebb áldozatom – mondta a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Rapport. – Azt hiszem, ez a parti rendes versenyen is elment volna, akkor talán még nagyobb hírértéke van a sikernek. Elég sima parti volt, egyáltalán nem izgultam. Bevallom, nem készültem különösebben Topalov ellen, ami a megnyitásnál is érződött, hiszen az elején egy-két lépésnél töprengenem kellett.”

Az viszont biztos, hogy Ricsi merre folytatja a játékot. Május végén a Mitropa-kupa lesz a következő nagy megmérettetése, a mini csapat Európa-bajnokságon vélhetően második táblásként képviseli Magyarországot. „Elég erős csapattal megyünk, a korábbi évek tapasztalatai azt mondatják velem, hogy győzelmi eséllyel indulunk. A szövetség mindent megszervezett, azt gondolom, nem okozunk csalódást” – jelentette ki az ifjú tehetség.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 13:04, szombat | Sport

Csúzlival támadt volt élettársára

A miskolci rendőrök 5 órán belül elfogták azt a férfit, aki csúzlival lőtt a volt párja, a rokonai és az egykor közös otthonuk irányába.

2022. Június 25. 07:00, szombat | Sport

Marco Rossi elárulta, hogy mi a válogatott legnagyobb erőssége

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai kiváló képességekkel rendelkeznek, de az együttes legnagyobb erősségének a csapategységet tartja.

2022. Június 24. 13:10, péntek | Sport

Korda Racing: a Mecsekben lett abszolút bajnok Vincze Feri, most „csak” nyerje meg a viadalt

Úgy tűnik, létfontosságú verseny következik a hétvégén a 2022-es Magyar Rallye Bajnokságban, ugyanis a Mecsek Rallye döntő fontosságú lehet a bajnoki címért folyó küzdelemben.

2022. Június 23. 12:14, csütörtök | Sport

Elmondhatjuk, hogy ez az újdonságok versenye lesz

Az 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye-n, Mitsubishi Lancer Evo X.-el vesz részt a Juhász Csaba – Gondos Péter ralipáros.