Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2018. November 14. 09:32, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Robot programozást tanulhatnak

Robot programozást tanulhatnak

Az Illyés Gyula Gimnázium pályázaton nyerte el azt a lehetőséget, hogy részt vegyen az Abacusan-GE VándoRobot Programban.

Az Abacusan Stúdió jóvoltából 6 ArTeC Robotist robotika készletet kapott az oktatási intézmény a 2018/2019-es tanév első félévében. A robotok 10 hétig maradhatnak az iskolában, majd át kell adniuk azokat egy másik nyertesnek. Az eszközök használatához három pedagógus – Mesterházyné dr. Illés Ágnes, Somogyi Valéria és Rumbus Anikó – szakmai és módszertani képzésben részesült Budapesten, melyet az Abacusan Stúdió szervezett.
A berendezésekkel a hatodik és hetedik évfolyamos diákok informatika óráik keretében ismerkedhettek meg. Azokat a tanulók előbb összeszerelték, majd elsajátították a programozásukat.
Ezzel a pályázati programmal arra kapnak lehetőséget a fiatalok, hogy a problémamegoldó és algoritmikus gondolkodásuk olyan eszközök segítségével is fejlődhessen, melyek a mai világban már hétköznapinak számítanak.
A foglalkozásokon a gyerekek négy-hat fős csoportokban tevékenykednek, mely kiváló alkalom arra, hogy megtapasztalják, milyen a csapatmunka, hogyan kell összedolgozni, a felmerülő problémákat közösen megvitatni és az optimális megoldást megtalálni. A megírt programokat tesztelniük kell a diákoknak a robotok segítségével és amennyiben szükséges, módosításokat is végre kell hajtaniuk. A lányok és a fiúk már megtanulták irányítani a robotokat DC-motorok segítségével, képesek egy előre megépített pályán végigvezetni azokat, a Berregő (Buzzer) használatával egy dallamot lekottázni, szirénázó kisautót készíteni, valamint IR Photoreflector segítségével pályakövetést végrehajtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:03, hétfő | Helyi

Áldozatot követelt egy dombóvári lakástűz

Május 18-án, szombat reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Dombóváron kigyulladt egy lakás.

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.