Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2018. November 14. 09:32, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Robot programozást tanulhatnak

Robot programozást tanulhatnak

Az Illyés Gyula Gimnázium pályázaton nyerte el azt a lehetőséget, hogy részt vegyen az Abacusan-GE VándoRobot Programban.

Az Abacusan Stúdió jóvoltából 6 ArTeC Robotist robotika készletet kapott az oktatási intézmény a 2018/2019-es tanév első félévében. A robotok 10 hétig maradhatnak az iskolában, majd át kell adniuk azokat egy másik nyertesnek. Az eszközök használatához három pedagógus – Mesterházyné dr. Illés Ágnes, Somogyi Valéria és Rumbus Anikó – szakmai és módszertani képzésben részesült Budapesten, melyet az Abacusan Stúdió szervezett.
A berendezésekkel a hatodik és hetedik évfolyamos diákok informatika óráik keretében ismerkedhettek meg. Azokat a tanulók előbb összeszerelték, majd elsajátították a programozásukat.
Ezzel a pályázati programmal arra kapnak lehetőséget a fiatalok, hogy a problémamegoldó és algoritmikus gondolkodásuk olyan eszközök segítségével is fejlődhessen, melyek a mai világban már hétköznapinak számítanak.
A foglalkozásokon a gyerekek négy-hat fős csoportokban tevékenykednek, mely kiváló alkalom arra, hogy megtapasztalják, milyen a csapatmunka, hogyan kell összedolgozni, a felmerülő problémákat közösen megvitatni és az optimális megoldást megtalálni. A megírt programokat tesztelniük kell a diákoknak a robotok segítségével és amennyiben szükséges, módosításokat is végre kell hajtaniuk. A lányok és a fiúk már megtanulták irányítani a robotokat DC-motorok segítségével, képesek egy előre megépített pályán végigvezetni azokat, a Berregő (Buzzer) használatával egy dallamot lekottázni, szirénázó kisautót készíteni, valamint IR Photoreflector segítségével pályakövetést végrehajtani.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 16:19, csütörtök | Helyi

Adományoztak a dombóvári rendőrök

Az Állatok Világnapja közeledtével a dombóvári gyepmesteri telep lakóihoz látogattak el az egyenruhások középiskolás diákokkal közösen.

2023. Szeptember 27. 16:14, szerda | Helyi

Pump Track versenyt rendeztek Dombóváron

Dombóváron tartották a 2023-as Pannon Pump Track Kupasorozat V. futamát.

2023. Szeptember 26. 09:35, kedd | Helyi

Azt mondta, megbeszélésre siet

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es főúton készített felvételt a traffipax.

2023. Szeptember 25. 13:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyaként Z. Soós István néhai kaposvári festőművész Fekete Istvánról készített gipsz szobrát választottuk.