Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 01. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rogán: januárra csúszhatnak az IMF-tárgyalások

Rogán: januárra csúszhatnak az IMF-tárgyalások

Elképzelhető, hogy csak január elején kezdődnek meg a tárgyalások az IMF-fel - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke ma reggel a Magyar Televízióban.

Mint mondta a külgazdasági kapcsolatok Fellegi Tamáshoz tartoznak, ezért van az, hogy nem Matolcsy György miniszter vezeti a tárgyalásokat az IMF-fel. Rogán Antal azt mondta, nem a költségvetésről, elsősorban a hosszabb távú szabályozási kérdésekről, például a pénzintézeti szektorról kell megállapodni az IMF-fel.

A kormányszóvivő tegnap jelentette be, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vezeti a magyar delegációt a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó tárgyalásokon. A küldöttség tagja Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár és Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke. Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán azzal indokolta Matolcsy kimaradását, hogy a kormányon belüli munkamegosztás alapján ő 'a magyar növekedési terv elkészítéséért, annak kidolgozásáért és végrehajtásáért felel'.

Közben a magyar jegybank elnök szerint az adósságcsökkentés a befektetői bizalom nélkül nem megy. Simor András a GKI Gazdaságkutató mai konferenciáján azt mondta, a keddi 50 bázispontos jegybanki kamatemelés segít abban, hogy az IMF-EU megállapodás megkötéséig, amelyre az országnak égető szüksége van, stabilizálja a pénzpiacokat.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.