Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 29. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rogán: Magyarország a saját kezébe vette sorsát

Rogán: Magyarország a saját kezébe vette sorsát

Az Európai Unió bürokratáiból, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank tisztségviselőiből álló trojka ma már nem szólhat bele a magyar családok életébe - jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője - az országgyűlési képviselőcsoport beszámolóját ismertetve - a Fidesz szombati kongresszusán, Budapesten. Emlékeztetett rá, hogy kiszélesítették a közteherviselést és adókedvezménnyel segítik a gyerekes családokat.

Ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely kiszélesítette a közteherviselést, bevonva abba a multinacionális cégeket és a bankokat. A politikus hangsúlyozta: 2010-ben Magyarország a saját kezébe vette a sorsát, majd idén nyáron visszafizette az IMF-hitelt, így ma újra független, a 'trojka' már nem szólhat bele a családok mindennapjaiba.

Szavai szerint azonban a magyarországi baloldali ellenzék az elmúlt napokban ismét nyíltan a bankok és a multik oldalára állt, ezzel veszélyben forog a gyermekek után járó adókedvezmény és másfél havi nyugdíj, továbbá akár 40 százalékos is lehet a személyi jövedelemadó - hívta fel a figyelmet Rogán Antal. Kiemelte: ennek az útnak a végén a nemzeti függetlenség elveszítése áll, ahol ismét tárt karokkal várna Magyarországra a 'trojka'.

Mindezzel szemben a mostani kabinet adókedvezménnyel segíti a gyermekes családokat, amit tovább bővít, újra három évre emelte a gyes időtartamát, sőt már előkészítés alatt van a gyed extra, megtörték a rezsiárakat és a munkanélküliség növekedését is, és megküzdöttek a devizahitelesekért, amit novemberben újrakezdenek - sorolta Rogán Antal. Hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarországot az Európai Parlamentben is megvédték, ahol 'üzleti körök érdekeitől vezérelve' igaztalanul támadták.

Beszédében azt is mondta, hogy 2014-ben nem egy ország, hanem egy egész nemzet szavaz Magyarország ügyeiről. 'A nemzet újraegyesítését elkezdtük' - jelentette ki a frakcióvezető a határon túli magyarok választójogára utalva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk