Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 13. 08:31, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Roma fórumot tartottak a Dombóvári Rendőrkapitányságon

Roma fórumot tartottak a Dombóvári Rendőrkapitányságon

A rendőrség és a megyei roma önkormányzatok vezetői részvételével a közelmúltban tartottak értekezletet a Dombóvári Rendőrkapitányságon.

A találkozó megtartására a rendőrség és a roma kisebbség közötti konfliktus és előítélet mentes viszony megteremtése érdekében meghozott ORFK intézkedési terv alapján került sor. A megbeszélésen a korábban meghatározott feladatok végrehajtásának értékelése és a helyi feladatok egyeztetése volt a téma.

A fórumot Dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető nyitotta meg, majd köszöntötte a megjelenteket. Ezután Orsós Zoltán r. őrnagy területi kisebbségi összekötő köszöntötte a meghívottakat, majd tájékoztatta a megjelenteket az ORFK 2023. évi feladattervéről a témával kapcsolatban. Lényegi elemként említette a roma fiatalok rendőrré válásának programját, a pályaorientációs feladatokat, közös feladatként megjelölve a roma fiatalok tájékoztatását a rendvédelmi képzésekről.

A jelenlévőknek Kovács Richárd r. főhadnagy úr, a közelmúltban Arany pánt díjat nyert kollégánk rövid tájékoztatást adott saját életpályájáról, rámutatva, miként jutott el egy komfort nélküli házból a rendőrtiszti kinevezésig.

Zsiga Péter r. őrnagy úr, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetése, valamint a Tolna Vármegyei Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport nevében is köszöntötte a megjelenteket. Rövid tájékoztatást adott a munkacsoport működéséről, céljairól, egyben hangsúlyozta a munkacsoport, azon keresztül az ehhez hasonló értekezletek, párbeszédek fontosságát.

Sárközi Károly, az Országos Roma Önkormányzat képviselője elmondta, hogy büszke a Tolna Vármegyei együttműködésre. Jelezte, tudomása szerint változások várhatóak a nemzetiségi törvény módosítása miatt. Elmondta, hogy az országos központtal egyeztetve, részt szeretnének venni a határvadász kiképző tábor megtekintésén, ezzel is biztosítva, hogy a roma fiatalok tájékoztatása jobb legyen. Sárközi úr is kitért a pályaorientációs programokra, a roma fiatalok rendőrré válásának segítésére, hangsúlyozva, hogy tudja, nekik ezen a területen még sok feladatuk van.

Ezt követően az észrevételek, hozzászólások következtek, majd Kapitány úr megköszönte az értekezleten történő aktív részvételt és lezárta a fórumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.