Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Május 10. 10:08, kedd | Belföld
Forrás: mti

Romlott bacont vont ki a forgalomból a Nébih

Romlott bacont vont ki a forgalomból a Nébih

Tizennégy füstölt, nyers, szeletelt, gyárilag csomagolt bacon termékből egy romlott volt, az a forgalomból kivonta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amely a bacon előállító üzemeket is ellenőrizte.

A hivatal kedden az MTI-vel közölte, hogy elrendelte a romlott termék visszahívását és megsemmisítését, a terméket előállító cég élelmiszer-ellenőrzési bírságra számíthat.

Kiemelték: 2 hagyományos pácolású és 12 gyorspácolású terméket vizsgált a Nébih, amelyek közül 12-t Magyarországon, kettőt pedig külföldön állítottak elő. A mintavételek során 10 üzemben a bacon gyártási folyamatát is hatósági ellenőrzésnek vetették alá.

Arról is beszámoltak, hogy a hivatal munkatársai szúrópróba-szerűen négy cég termékeiben a PAH-tartalmat (policiklikus aromás szénhidrogének, amelyek a nem megfelelően végzett hagyományos füstölés során kerülhetnek a termékekbe) is ellenőrizték. Az eredmények minden esetben megfelelőek voltak - közölték.

Az üzemekben vett minták alapján vizsgálták a csomagolóanyag kioldódását és élelmiszerbe kerülését, valamennyi csomagolóanyag biztonságos volt.

A jelölési előírásoknak csupán 1 bacon minta felelt meg maradéktalanul. A többi terméken kisebb jelentőségű hibák fordultak elő például, hogy nem megfelelően tüntették fel - az egyelőre nem kötelező, de alkalmazás esetén pontosnak kell lennie - tápérték táblázatot. Az előállítókkal szemben a jelölési előírások megsértése miatt a hatóság eljárást indított - olvasható a Nébih közleményében.

Címkék: bacon, forgalom, Nébih, romlott

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során