Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Július 01. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rosszul járnak a minimálbérre bejelentett vállalkozók

Rosszul járnak a minimálbérre bejelentett vállalkozók

A Magyar Nemzeti Bank javaslata szerint ősztől az egy ügyfél által hiteltörlesztésre fordított összeg nem haladhatja meg jövedelme meghatározott százalékát.

Az MNB azt szeretné elérni, hogy kizárólag a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által igazolt jövedelem legyen figyelembe vehető - írja a Napi Gazdaság.

Ma a legtöbb banknál az igazolt jövedelem (munkáltatói igazolás – folyószámla- vagy NAV-jövedelemigazolás) 40−50 százalékát teszi ki a havi törlesztőrészlet, néhány pénzintézet azonban 70−80 százalékig is elmegy – írja közleményében a Duna House ingatlanközvetítő. Bizonyos bankok azonban nemcsak a NAV által igazolt jövedelem alapján, hanem – a vállalkozás pénzügyi mutatóinak (forgalom, nyereség) figyelembevételével – jövedelemvélelmezéssel értékelik az ügyfél hitelképességét.

A Duna House Hitel Centrumának tapasztalatai szerint a vállalkozó ügyfelek ötven százaléka igényel ilyen módon hitelt, nekik célszerű már most beadni hitelkérelmüket és a jövedelemigazolásokat, amelyekben a hiteligénylést megelőző teljes évet kell majd magasabb jövedelemmel igazolniuk. A Duna House szerint az intézkedéscsomag nem jelent veszélyt a lakáscélú jelzáloghitelek itthoni piacára. Jelenleg az átlagos hitelösszeg hatmillió forint körül van, amely húszéves futamidővel számolva 45−50 ezer forint havi törlesztőrészletet jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: