Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2011. Március 16. 14:50, szerda | Helyi

Sásdon is megemlékeztek 1848. március 15-éről - képgalériával

Sásdon is megemlékeztek 1848. március 15-éről - képgalériával

A forradalom és szabadságharc évfordulójának sásdi ünnepségsorozata az alkalom tiszteletére megrendezett szentmisével vette kezdetét. Ezt a helyi fúvósok térzenéje és a Sásdi Általános Művelődési Központ (ÁMK) Általános Iskolája

Március 15-én 10 órakor Rosner Zsolt helyettes plébános celebrált ünnepi szentmisét a helyi római katolikus templomban. Legyen ez a nap a remény napja! – többek között ez hangzott el a hívők előtt tartott prédikációjában.

Nem sokkal 11 óra előtt a Sásd Városi Koncert Fúvószenekar adott térzenét Elek Péter karnagy vezényletével, 11 órakor pedig következett az ÁMK negyedikes általános iskolásainak irodalmi műsora. A piros-fehér-zöld színösszeállítás körül forgó bemutató összeállításában és betanításában Vadas Zoltánné, Hompoláné Mozsgai Vilma, Pintér Gábor és Pintér Gáborné pedagógusok közreműködtek. A képriportunk végén látható, színvonalas dekorációt Nyáriné Pandur Márta és dr. Kajdonné Daczi Erika irányításával az iskola rajzszakkörösei készítették.

A negyedikesek műsorát követően Kengyel Zsuzsanna, az ÁMK igazgatója mondott ünnepi beszédet. Kiemelte, hogy március 15-e elsősorban a jövőről szólt. Olyan kulcsszemélyek vállaltak 163 évvel ezelőtt szerepet, akik saját, gyakran különböző érdekeiket szorították háttérbe a haza ügye miatt.

Az általános iskolai rendezvényt követően többen megjelentek a régi temető kápolnájánál záruló városi megemlékezésen, hogy kifejezzék tiszteletüket az 1848-49-es harcokban elhunytak iránt. A fúvósok által előadott zene hangjaira intézmények, pártok és társadalmi szervezetek képviselői koszorúzták meg Bedenicz József ’48-as honvéd emléktábláját.

Kattintson az alábbi képre, ha kíváncsi a Szórakozó negyedbeli képgalériánkra!


Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 01. 21:01, hétfő | Helyi

Költségcsökkentő intézkedések Dombóváron

Számos intézkedést hozott Dombóvár polgármestere annak érdekében, hogy minél kisebb veszteséggel járjon a koronavírus-járvány a város számára és helyreállítsa a város költségvetését.

2020. Június 01. 10:33, hétfő | Helyi

Fel akarta magát gyújtani egy döbröközi férfi

Egy döbröközi férfi azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, az egyenruhások megakadályozták a tragédiát.

2020. Június 01. 09:00, hétfő | Helyi

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok a pécsi székesegyházban

A székesegyház korábbi években végzett külső felújítása, majd a Dóm tér megújítása, teljes burkolatcseréje után a templombelső renoválása zajlik jelenleg, a munka az év végéig tart.

2020. Május 31. 19:09, vasárnap | Helyi

Melegszik az idő június első napjaiban

Melegszik az idő június első napjaiban, a jövő hét végén helyenként akár 30 Celsius-fok is lehet