Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2011. Március 16. 14:50, szerda | Helyi

Sásdon is megemlékeztek 1848. március 15-éről - képgalériával

Sásdon is megemlékeztek 1848. március 15-éről - képgalériával

A forradalom és szabadságharc évfordulójának sásdi ünnepségsorozata az alkalom tiszteletére megrendezett szentmisével vette kezdetét. Ezt a helyi fúvósok térzenéje és a Sásdi Általános Művelődési Központ (ÁMK) Általános Iskolája

Március 15-én 10 órakor Rosner Zsolt helyettes plébános celebrált ünnepi szentmisét a helyi római katolikus templomban. Legyen ez a nap a remény napja! – többek között ez hangzott el a hívők előtt tartott prédikációjában.

Nem sokkal 11 óra előtt a Sásd Városi Koncert Fúvószenekar adott térzenét Elek Péter karnagy vezényletével, 11 órakor pedig következett az ÁMK negyedikes általános iskolásainak irodalmi műsora. A piros-fehér-zöld színösszeállítás körül forgó bemutató összeállításában és betanításában Vadas Zoltánné, Hompoláné Mozsgai Vilma, Pintér Gábor és Pintér Gáborné pedagógusok közreműködtek. A képriportunk végén látható, színvonalas dekorációt Nyáriné Pandur Márta és dr. Kajdonné Daczi Erika irányításával az iskola rajzszakkörösei készítették.

A negyedikesek műsorát követően Kengyel Zsuzsanna, az ÁMK igazgatója mondott ünnepi beszédet. Kiemelte, hogy március 15-e elsősorban a jövőről szólt. Olyan kulcsszemélyek vállaltak 163 évvel ezelőtt szerepet, akik saját, gyakran különböző érdekeiket szorították háttérbe a haza ügye miatt.

Az általános iskolai rendezvényt követően többen megjelentek a régi temető kápolnájánál záruló városi megemlékezésen, hogy kifejezzék tiszteletüket az 1848-49-es harcokban elhunytak iránt. A fúvósok által előadott zene hangjaira intézmények, pártok és társadalmi szervezetek képviselői koszorúzták meg Bedenicz József ’48-as honvéd emléktábláját.

Kattintson az alábbi képre, ha kíváncsi a Szórakozó negyedbeli képgalériánkra!


Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 19. 08:00, szombat | Helyi

Átadták a díjakat

A nemrégiben megrendezett Biztonságban 7 próba vetélkedő nyerteseinek díjátadóját tartották meg a Dombóvári Rendőrkapitányságon.

2019. Október 18. 08:21, péntek | Helyi

A Boldog Iskola cím büszke nyertese a Belvárosi

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben elnyerte a Jobb Veled a Világ Alapítvány által hirdetett pályázaton a „Boldog Iskola” címet.

2019. Október 17. 16:20, csütörtök | Helyi

Időközi polgármester-választás lesz Gyulajon

Időközi polgármester-választást tartanak a Tolna megyei Gyulajon, ahol október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani.

2019. Október 17. 10:29, csütörtök | Helyi

Baráti szívességből lopott

Egy naki mezőgazdasági telephelyről lopott gyógyszereket a cég egyik alkalmazottja. Vele szemben sikkasztás vétség elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást a dombóvári rendőrök.