Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 10. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Sásdi Önkéntes Fiatalok Csoportja

Screaming for Attention - Figyelemért kiáltva

Screaming for Attention - Figyelemért kiáltva

Nemzetközi ifjúsági csere Sásdon, mely a klímaváltozásra és a globális környezeti problémákra hívja fel a figyelmet. A magyar csapatba még várnak a szervezők néhány angolul beszélő, vállalkozó kedvű fiatalt.

Augusztus 4-én összesen 25 fiatal érkezik Lettországból, Spanyolországból, Litvániából, Olaszországból és Magyarországról a Fiatalok Lendületben Program keretében. A projekt szervezője a Sásdi Önkéntes Fiatalok Csoportja, melynek vezetője és a program koordinátora Illés Péter, míg a befogadó szervezet a Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás.

Projektünk célja, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a globális környezeti problémákra és a klímaváltozásra; tudatosítsuk az újrahasznosítás fontosságát és megismertessük annak módszereit. Egyedülálló módszereket találni arra, hogyan csökkenthetnénk a természeti erőforrások céltalan és pazarló használatát. A tíznapos program során - a kezdeti elméleti háttér elsajátítása után - a fiatalok próbálják népszerűsíteni a környezettudatos gondolkodást utcai művészettel (pl. aszfaltrajzok) és utcai beavatkozással (spontán művészeti jelenetek).

A csere résztvevői a Sásdi Közösségi Házban kapnak szállást. Itt kezdik meg az elméleti felkészülést és a műhelymunkákat is, ahol három csoportban fognak dolgozni. Az egyik műhely maradandó, de nem mindennapi művészeti alkotásokat készít a város különböző pontjain, nem szokványos helyein. A második műhely a kommunikációval foglalkozik, dokumentálja a fiatalok munkáit fotókkal, videókkal, interjúkkal. Az utolsó műhely utcai beavatkozásokkal, azaz szellemi alkotásokkal foglalkozik, s hogy ez mit is takar, az maradjon titok…

Az egyes napokat interkulturális estek zárják, ahol a résztvevő országoknak lehetősége nyílik arra, hogy egy vacsora keretében megismertessék tradicionális ételeiket, hagyományőrző táncaikat, zenéjüket, kultúrájukat. Az eseményt sokszínű interkulturális fesztivál zárja, amire minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

A magyar csapat felállításához várunk még néhány angolul beszélő, 18-25 év közötti, vállalkozó kedvű fiatalt. A jelentkezéseteket az illes.peter87@gmail.com e-mail címre várjuk.

-AniTi-

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a közlemény a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.