Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 07. 20:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Glaub Róbert

Sebestyén Zoltán látványos kísérletekkel népszerűsíti a fizikát

Sebestyén Zoltán látványos kísérletekkel népszerűsíti a fizikát

Az újdombóvári József Attila Általános Iskolában folytatódott az az ismeretterjesztő előadássorozat, mely során Rátz Tanár Úr Életműdíjjal kitüntetett pedagógusok tartanak órákat a város oktatási intézményeiben.

A dombóvári Tigelmann Péter az egyik támogatója a három hazai nagyvállalat által 2000-ben létrehozott Magyar Természettudományos Oktatásért Alapítvány kitüntetésének, mely a természettudományos tárgyakat a magyar közoktatásban kiemelkedő színvonalon tanító tanárok tevékenységének elismerésére szolgál.

A támogató, egyben a helyi ismeretterjesztő előadássorozat ötletgazdája és szervezője, Tigelmann Péter ezúttal Sebestyén Zoltánt hívta meg az újdombóvári József Attila Általános Iskolába. A 2004-ben Rátz Tanár Úr Életműdíjjal jutalmazott pécsi pedagógus több évtizede próbálja megszerettetni tanítványaival a fizikát, szívügyének tekinti a tehetségek gondozását és felkészítését hazai, illetve nemzetközi versenyekre.

Kiemelkedő színvonalú munkájának köszönhetően diákjai a különböző megmérettetéseken szép eredményeket értek el. A néhány évvel ezelőtti nyugdíjba vonulása után sem hagyott fel a tanítással, a baranyai megyeszékhely egyik oktatási intézményében tart szakköri foglalkozásokat, melyek hatalmas népszerűségnek örvendenek a fiatalok körében.

Sebestyén Zoltán az újdombóvári József Attila Általános Iskolába számos érdekes eszközt és berendezést hozott magával. Az egyszerű kísérletekbe bevonta a tanulókat, akik ügyesen oldották meg az általa kijelölt feladatokat és magyarázták meg a különös természeti jelenségeket. A többek között az elektromossággal, a felhajtó erővel, a légnyomással és a hőtágulással kapcsolatos bemutatók felkeltették az alsósok, valamint a felsősök érdeklődését a fizika iránt. A foglalkozások végén a gyerekek lehetőséget kaptak egy Cartesius-búvár elkészítésére, mellyel otthon is meg tudták mutatni azt, hogy néhány órával korábban milyen csodának voltak a szemtanúi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.