Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 21. 14:00, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Sehol sem veszélyes a levegő

Sehol sem veszélyes a levegő

Tovább javult a levegő minősége az ország területén az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérései szerint.

Már csak a Borsod megyei Putnokon számít egészségtelennek a levegő a szálló por magas koncentrációja miatt.

Az OKI hétfő reggel közzétett adatai szerint jelenleg sehol sem veszélyes a levegő az országban, a térképen egyetlen települést sem jelöltek piros színnel.

A levegő minősége már csak Putnokon „egészségtelen”, itt a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 75-100 mikrogramm, ez az egyetlen olyan település, amelyet narancssárga színnel jelöltek.

Kilenc településen „kifogásolt” a levegő minősége, vagyis kis mértékben meghaladta a szennyezés mértéke az egészségügyi határértéket. A felsorolásban Pécs, Szeged, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest, Esztergom, Miskolc, Sajószentpéter és Kazincbarcika szerepel, zöld jelöléssel.

A levegő minőségének a javulása miatt vasárnapra virradóra megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, majd Miskolcon és Nyíregyházán is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.