Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2018. Július 02. 10:43, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Semmelweis-napi ünnepség a Szent Lukács Kórház kápolnájában

Semmelweis-napi ünnepség a Szent Lukács Kórház kápolnájában

Június 28-án Semmelweis-napot tartottak a Szent Lukács Kórház kápolnájában.

Az ünnepséget dr. Kerekes László főigazgató nyitotta meg, aki Semmelweis Ignácnak, az anyák megmentőjének az életét és munkásságát mutatta be.

A szakmai előadások sorát prof. dr. Czirák Attila egyetemi tanár, a Pécsi Szívgyógyászati Klinika Igazgatója nyitotta meg, aki a kardiológia szerepéről beszélt, majd kollégája, prof. dr. Szabados Sándor egyetemi tanár a szívsebészet fejlődésének eredményeit ismertette.
A járó- és fekvőbeteg-ellátást egyaránt végző, állami fenntartású dombóvári egészségügyi intézmény kardiológiai osztályát vezető dr. Bereczki Mária előadásában felelevenítette a szív és érrendszeri betegségekkel foglalkozó tudományág helyi történetét. A kardiológus és kardiológiai rehabilitációs szakorvos elmondta, hogy a szakrendelés mellett 23 ágyas kardiológiai rehabilitációs osztály működik. Rajta kívül még két orvos foglalkozik azokkal szívműtéten, illetve szívkatéterezésen átesett betegekkel, akiknek a többsége Pécsről, illetve Kaposvárról érkezik hozzájuk.
Kollégája, dr. Bozó János a kardiológiai diagnosztika jelentőségéről mondta el gondolatait.

Az ünnepségen a Szent Lukács Kórház vezetői emléklappal és egy szál virággal búcsúztak el a nyugdíjba vonuló munkatársaktól. A menedzsment tagjai köszöntötték Béldiné Gábor Edit korábbi ápolási igazgatót és Molnárné Rohonczi Rózsa ápolót, akiket a Megyei Egészségügyi Szakdolgozói Kamara részesített Semmelweis Díjban, valamint gratuláltak azoknak a szakdolgozóknak, akik a dombóvári csapat tagjaiként második helyet értek el a Szekszárdon megrendezett „Hivatásunk mesterei vagyunk” elnevezésű országos szakmai verseny Tolna megyei fordulójában.
„Az év orvosa” elismerést dr. Muschicz Mária főorvos, a rehabilitáció, valamint a reumatológia és fizioterápia szakorvosa, a Szent Lukács Kórház Gunarasi Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának vezetője kapta, aki 28 éve dolgozik az egészségügyi intézményben.
„Az év szakdolgozója” címet Tamás Judit, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály vezető ápolója vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 11:07, péntek | Helyi

Kigyulladt egy pótkocsi a rajta lévő terménnyel együtt Mágocs határában

Csütörtök délután aratás közben gyulladt ki egy pótkocsi, a rajta lévő terménnyel együtt Mágocs külterületén.

2020. Július 10. 08:28, péntek | Helyi

A Kaposmenti Magazin legújabb adása

Benne: ülésezett a Dombóvári Képviselő-testület, Semmelweis-napi ünnepség a Szent Lukács Kórházban, a Dombóvári Kistérség a Tolna megyei Értékek Napján, bemutatkozik a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület.

2020. Július 09. 15:21, csütörtök | Helyi

Sokat hallhattuk a tűzoltószerek szirénáit szerdán

Hét tűzeset, és egy műszaki mentés izzasztotta meg tűzoltóinkat a szerdai napon.

2020. Július 09. 10:43, csütörtök | Helyi

Napelemes rendszerrel valósul meg a dombóvári BF-Trade Kft. energiaellátása

A GINOP-4.1.3-19-2019-00537 azon. számú projekt keretében a 2.600.000 Ft 100% intenzitású Európai Uniós támogatás segítségével várhatóan nagymértékben csökken a cég nem megújuló energiából előállított energiafogyasztása.