Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2018. Július 02. 10:43, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Semmelweis-napi ünnepség a Szent Lukács Kórház kápolnájában

Semmelweis-napi ünnepség a Szent Lukács Kórház kápolnájában

Június 28-án Semmelweis-napot tartottak a Szent Lukács Kórház kápolnájában.

Az ünnepséget dr. Kerekes László főigazgató nyitotta meg, aki Semmelweis Ignácnak, az anyák megmentőjének az életét és munkásságát mutatta be.

A szakmai előadások sorát prof. dr. Czirák Attila egyetemi tanár, a Pécsi Szívgyógyászati Klinika Igazgatója nyitotta meg, aki a kardiológia szerepéről beszélt, majd kollégája, prof. dr. Szabados Sándor egyetemi tanár a szívsebészet fejlődésének eredményeit ismertette.
A járó- és fekvőbeteg-ellátást egyaránt végző, állami fenntartású dombóvári egészségügyi intézmény kardiológiai osztályát vezető dr. Bereczki Mária előadásában felelevenítette a szív és érrendszeri betegségekkel foglalkozó tudományág helyi történetét. A kardiológus és kardiológiai rehabilitációs szakorvos elmondta, hogy a szakrendelés mellett 23 ágyas kardiológiai rehabilitációs osztály működik. Rajta kívül még két orvos foglalkozik azokkal szívműtéten, illetve szívkatéterezésen átesett betegekkel, akiknek a többsége Pécsről, illetve Kaposvárról érkezik hozzájuk.
Kollégája, dr. Bozó János a kardiológiai diagnosztika jelentőségéről mondta el gondolatait.

Az ünnepségen a Szent Lukács Kórház vezetői emléklappal és egy szál virággal búcsúztak el a nyugdíjba vonuló munkatársaktól. A menedzsment tagjai köszöntötték Béldiné Gábor Edit korábbi ápolási igazgatót és Molnárné Rohonczi Rózsa ápolót, akiket a Megyei Egészségügyi Szakdolgozói Kamara részesített Semmelweis Díjban, valamint gratuláltak azoknak a szakdolgozóknak, akik a dombóvári csapat tagjaiként második helyet értek el a Szekszárdon megrendezett „Hivatásunk mesterei vagyunk” elnevezésű országos szakmai verseny Tolna megyei fordulójában.
„Az év orvosa” elismerést dr. Muschicz Mária főorvos, a rehabilitáció, valamint a reumatológia és fizioterápia szakorvosa, a Szent Lukács Kórház Gunarasi Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának vezetője kapta, aki 28 éve dolgozik az egészségügyi intézményben.
„Az év szakdolgozója” címet Tamás Judit, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály vezető ápolója vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 08:37, hétfő | Helyi

Földi életünk és az isteni gondviselés

Bodó Imre tartott előadást a Katolikus Közösségi Házban 2020. január 22-én.

2020. Január 24. 07:00, péntek | Helyi

Könyvbemutató: K. Németh András - Tamási 1919-ben

K. Németh András: Tamási 1919-ben ellenforradalom, vörösterror, fehérterror című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménybe.

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.